Divljao po cesti: Poginuli vozač BMW-a vozio najmanje 140 km/h i pretjecao u tunelu

0
Vozač BMW-a smrtno je stradao jutros u prometnoj nesreći na izlazu iz Tunela Učka
Vozač BMW-a smrtno je stradao jutros u prometnoj nesreći na izlazu iz Tunela Učka

Vozač BMW-a koji je jutros stradao na izlazu iz Tunela Učka, na istarskoj strani, uključilo na Istarski ipsilon u čvoru Matulji te je vozio prema Istri.

Prema  priopćenju Bina- Istre, već na putu do tunela Učka je ophodarska služba uočila je neprimjerenu vožnju BMW-a. Automobil se kretao izrazito visokom brzinom i pri tome sjekao zavoje.

Tijekom vožnje kroz tunel Učka dežurni operateri u komandnom centru, putem nadzornih kamera, također su uočili neprimjerenu vožnju. Vozilo je čak u dva navrata pretjecalo u tunelu a procijenjena brzina kretanja vozila bila je preko 140 km/h zbog čega su se operateri baš u tom trenutku spremali prijaviti slučaj policiji.

Teška nesreća na Tunelu Učka: Zabio se betonski stup i poginuo

Na izlasku tunela vozilo je uslijed neprilagođene brzine, u zoni izlaska tunela Učka s istarske strane u kojoj je ograničenje brzine 40 km/h, BMW je udario u zaštitni betonski otok naplate cestarine pri čemu je zbog siline udarca vozač smrtno stradao.

Iz Bina Istre napominju kako je od puštanja u promet novog naplatnog platoa s Istarske strane tunela Učka prošlo je više od 3,5 milijuna vozila te se do sada nisu bili suočeni sa sličnim slučajem.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa