Država financira pročistač u Svetvinčentu i vatrogasni dom u Medulinu

0
Pomoćnik ministra Venko Ćurlin (u sredini) i zamjenik župana Vedran Grubišić u Medulinu
Pomoćnik ministra Venko Ćurlin (u sredini) i zamjenik župana Vedran Grubišić u Medulinu

Boravak pomoćnika ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Venka Ćurlina, proteklog vikenda, u Istarskoj županiji, uz svečarski imao je i radni karakter. U Svetom Petru u Šumi gdje je, u pratnji zamjenika istarskog župana Vedrana Grubišića, bio gost na otvaranju obnovljenog općinskog trga, te na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, povodom Dana Općine, izrazio je zadovoljstvo načinom na koji se ulažu sredstva u komunalni razvoj.

Po uzoru na ulaganja u Općini Sveti Petar u Šumi, gdje su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Istarska županija sudjelovali u 80-postotnom iznosu u financiranju uređenja općinskog trga, čiji su obnoviteljski radovi iznosili više od tri  milijuna kuna, najavljena su slična ulaganja i u drugim općinama. 

Tako je pomoćnik ministra Ćurlin posjetio općine Medulin i Svetvinčenat i najavio vrijedna ulaganja u tamošnje infrastrukturne objekte. Kako je obećao, ove će se godine u Svetvinčentu izgraditi kanalizacijski sustav i u njegovom sklopu postaviti pročistač fekalnih voda, vrijedan  milijun i pol kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurat će 80 posto od tog iznosa.

Za posjeta Općini Medulin, dogovorena je izgradnja doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva. U objekt, bez zemljišta, planira se uložiti oko dva i pol milijuna kuna, od čega će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurati milijun. Venko Ćurlin je, s obzirom na izraziti turističke karakter Medulina, istaknuo važnost izgradnje takvog objekta, koji će biti u funkciji zaštite od požara krajnjeg juga istarskog poluotoka, priopćeno je iz Kabineta župana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa