Španjolski novinari obišli Poreč - klasičnu ponudu mora i sunca nisu ni spomenuli

0
Novinare koji  pripremaju reportažu za El Mundo ugostila je porečka Turistička zajednica
Novinare koji pripremaju reportažu za El Mundo ugostila je porečka Turistička zajednica

Novinari Alvaro Leiva i Eriko Akata boravili su krajem prošlog tjedna u jednodnevnom studijskom posjetu Poreču koji će, uz ostalo, biti tema turističke reportaže koju pripremaju za španjolski list El Mundo s nakladom od 300 tisuća primjeraka.

Španjolce je ugostila gradska Turistička zajednica, a zanimali su se za različite vidove turističke ponude – kulturu, glazbu, muzeje, nautiku, gastronomiju, biciklizam, tenis, nogomet, planinarenje, zmajarenje, rafting, ronjenje, surfanje, fitness. Znakovito je da klasičnu ponudu sunca i mora nisu ni spomenuli, što vjerojatno pokazuje da u stručnim krugovima raste svijest o Poreču kao destinaciji sa znatno širom lepezom turističkih sadržaja.

Leiva i Akata pritom su ocijenili kako gradu i okolici nedostaju sadržaji poput velikih zabavnih parkova za djecu, čime bi Poreč dodatno osnažio svoj profil family-friendly odredišta i postao u pravom smislu vrhunska destinacija.

U posljednih 5 godina Poreč bilježi povećanje broja španjolskih gostiju – do 25. lipnja ove godine ostvarili su 1240 noćenja, što je čak 46 posto više nego lani. Španjolski turoperatori su zainteresirani za daljnje povećanje turističkog prometa iz Španjolske u Hrvatsku, no za to im je potrebno više izravnih zrakoplovnih linija prema našoj zemlji, kao i više hotelskih kapaciteta. Čulo se i da bi, bez obzira na recesiju, ove godine iz Španjolske moglo stići i do 15 posto više turista nego prošle godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa