Bolnica u Izoli sve bliže građanima Bujštine

30.06.2012 - 07:53
Bolnica u Izoli
Bolnica u Izoli

Na inicijativu župana Istarske županije Ivana Jakovčića, u Grožnjanu je 29. lipnja održan susret s ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem i s ministrom znanosti obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem. Domaćini susretu bili su načelnik Općine Grožnjan Rino Duniš, gradonačelnici Buja i Umaga, Vili Bassanese i Edi Andreašić te načelnik Općine Oprtalj Aleksandar Krt.

Susret je sazvan radi razrješenja problematike zdravstvene zaštite građana Bujštine. Jednoglasno je utvrđeno kako građani Bujštine trebaju dobiti nove mogućnosti unutar sustava zdravstvene zaštite i mogućnost korištenja bolnice u slovenskoj Izoli.

U tom cilju ministar zdravlja Ostojić drži kako je neophodno otvoriti razgovore sa slovenskom stranom. Naime, Republika Hrvatska i njezini građani uložili su u izgradnju Izolske bolnice s pravom korištenja 22 bolnička kreveta.

Naglašena je potreba da se uvaže sve potrebe zdravstvenog sustava u Hrvatskoj što stoji i u Master planu hrvatskog zdravstva. Još jednom potvrđena je neophodnost izgradnje pulske bolnice koja će dobiti regionalni status sukladno budućem regionalnom ustroju Republike Hrvatske, priopćeno je iz Kabineta župana.

Tweet

Posljednje novosti