Qantas Travel Insider: Otkrivanje Mediterana započnite u Puli

0
Foto: Paola Albertini
Foto: Paola Albertini

Nakon što je ovih dana najpoznatiji medijski magnat na svijetu Rupert Murdoch na svom Twitter profilu ustvrdio kako je Hrvatska divna zemlja, a Pula fantastičan mali grad s prekrasno očuvanim rimskim ostacima, još je jedan medijski događaj Pulu promovirao izvan granica Hrvatske, sve do daleke Australije.

Naime, Qantas Airways, najveća australska zrakoplovna tvrtka sa sjedištem u Sydneyu u svom službenom magazinu Qantas Travel Insider objavila je zanimljiv članak o ljepotama Istre, a reportaža je napravljena u sklopu prošlogodišnje promocije najnovijih modela skupocjene automobilske marke Bentley.

Novinar Michael Stahl iskoristio je istarske ceste za testiranje najnovijeg Bentley Continental GTC kabrioleta i pri tom se oduševio sa svim što ovaj kraj nudi. Pula ili „Mali Rim“, kako je naziva u tekstu mu je bila posebno otkriće te je u nekoliko rečenica nastojao čitateljima približiti dugu povijest grada i opisati njezinu arhitekturu. U središtu Stahlove priče se tako našla neizbježna pulska Arena i gladijatorske borbe koje su se, prema povijesnim spisima, odvijale na volju veterana rimskih ratova, nastanjenim na ovom području.

Qantas Airways osnovan je daleke 1920. godine u Queenslandu te je druga najstarija zrakoplovna tvrtka na svijetu. „Leteći klokan“, kako zovu Qantas zbog njegovog specifičnog logotipa, je uz to i vodeća svjetska aviokompanija i jedan od najjačih i najprepoznatljivijih australskih brendova. Cijenjeni magazin Qantas Travel Insider, koji se može pronaći u njihovim zrakoplovima, objedinjuje jedinstvene, inspirativne i kvalitetne novinarske feljtone na temu različitih odredišta, smještaja, kupovine, hrane i piće i aktivnosti sa mišljenjima i iskustvima učestalih korisnika usluga Qantas Airwaysa.

Navedeni članak magazina australske zrakoplovne kompanije Qantas možete pogledati ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa