Sin Clinta Eastwooda u Rovinju će izvoditi glazbu iz očevih filmova

0
Kyle Eastwood
Kyle Eastwood

Rovinj će od 23. do 26. listopada ugostiti četvrto izdanje Međunarodnog festivala filmske glazbe i filmskog zvuka. Misija mu je promoviranje glazbe i zvuka kao nezamjenjivih elemenata u filmu, umrežavanje skladatelja, majstora zvuka, filmaša i ostalih filmskih radnika iz svih krajeva svijeta.

International Sound & film Music Festival – ISFMF prvi je festival takve vrste u regiji i jedan od pet u svijetu. Bogat program sastoji se od panel diskusija, masterclass predavanja, koncerata, druženja i partyja, a tema koja se provlači kroz sve ovogodišnje festivalske sadržaje je 'Film, music & all that jazz'.

U sklopu festivala masterclass predavanje održat će i Michael Minkler, dobitnik tri Oscara i 11 nominacija koji je radio na preko 200 filmova uključujući naslove kao što su Ratovi zvijezda, JFK, Pad Crnog jastreba, Chicago, Nemilosrdni gadovi, Ljepotica i zvijer i brojni drugi.

Bit će tu i skladatelj i glazbenik Kyle Eastwood koji će osim predavanja održati i koncert s glazbom koju je skladao za filmove svog legendarnog oca Clinta Eastwooda (Mistična rijeka, Djevojka od milijun dolara, Pisma s Iwo Jime, Gran Torino…), slijede producent Robert Townson, predsjednik Varèse Sarabande (Universal Music Group), najveće izdavačke kuće za filmsku glazbu na svijetu, kao i glazbenica Aleksandra Kovač, dobitnica MTV-jeve nagrade, kantautor Zoran Predin i brojni drugi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa