ROVINJ

Učenici iz Buja i Raše najbolje poznaju povijest Istre

0
Svi nagrađeni sudionici kviza "Krasna zemljo - Meraviglioso paese"
Svi nagrađeni sudionici kviza "Krasna zemljo - Meraviglioso paese"

U organizaciji Katoličkog društva prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Heka i pod pokroviteljstvom Istarske županije u rovinjskom kazalištu Antonio Gandusio 10. listopada održan je kviz za osnovne i srednje škole „Krasna zemljo – Meraviglioso paese“. Ove, šeste godine održavanja kviza, teme su bile opći pregled povijesti Istre, pregled povijesti Rovinja te prepoznavanje njegove kulturne baštine na terenu, odnosno svi su zadaci rješavani na terenu.

Sudjelovali su učenici 8. razreda osnovnih i 4. razreda srednjih škola s područja Istarske županije, odnosno sveukupno 14 osnovnih i 12 srednjih škola, 26 mentora, što je ukupno 78 sudionika.

U kategoriji srednjih škola pobijedile su Larisa Vivoda i Nikolina Anastasijevski iz Gospodarske škole Buje, kojima je mentorica profesorica Anamarija Kurelić. Drugo mjesto osvojila je SŠ Mate Blažine Labin, učenice Karmen Rabar i Mateja Klapčić, mentorica je prof. Dijana Muškardin, dok je treće mjesto pripalo Pazinskom kolegiju-klasičnoj gimnaziji, učenicama Ines Blažević i Nikolini Ritossa, kojima je mentorica  prof. Sandra Sloković.

U kategoriji osnovnih škola najbolje su se pokazale Marija Lalović i Nikolina Korša iz OŠ Ivana Batelića Raša s profesoricom Vedranom Hrelja Župan. Drugo je mjesto osvojila Osnovna škola Jože Šurana Višnjan-PŠ Vižinada, učenici Erik Geržinić i Manuel Pahović, a mentor je prof. Valter Baldaš. Trećeplasirane su Nika Planinšek i Erica Bajs iz OŠ Šijana Pula, mentorica je prof. Nataša Brkić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa