Albanac istrgnuo stranicu iz putovnice

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Bujska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 34-godišnji Albanac počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave. Naime, 9. listopada oko 16.15 sati, policajci su u šumi u blizini mjesta Kaštel, u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, zatekli 34-godišnjaka i 27-godišnju albansku državljanku.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da su 34-godišnjak i 27-godišnjakinja nezakonito ušli u Hrvatsku iz Srbije, nakon čega su autobusom došli do Buja, a potom su se pješice uputili u smjeru državne granice sa Slovenijom.

Također je utvrđeno da je 34-godišnjak iz svoje putne isprave istrgnuo stranicu, na kojoj je bio otisnut pečat zabrane ulaska u zemlje Schengena te se protiv njega podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o strancima i Zakona o nadzoru državne granice, oboje Albanaca protjerani su iz Hrvatske rješenjem policijske postaje te im je izrečena zabrana ulaska i boravka u trajanju od jedne godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa