Valamaru, Calucemu i Bifixu dodijeljena Zlatna kuna

0
Dobitnici priznanja Zlatne kune Županijske komore
Dobitnici priznanja Zlatne kune Županijske komore

U muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca u Puli, 7. listopada održana je svečana dodjela nagrade Zlatna kuna HGK Županijske komore Pula najuspješnijim istarskim tvrtkama u 2015. godini. U kategoriji trgovačkih društava do 49 zaposlenih, nagrada je uručena tvrtki Bifix iz Buja, u kategoriji od 50 do 250 zaposlenih nagrada je dodijeljena tvrtki Calucem iz Pule, a u kategoriji trgovačkih društava s više od 250 zaposlenih nagrada je uručena Valamar Rivieri Poreč.

Dodjela Zlatnih kuna bila je i prilika za dodjelu posebnih priznanja HGK za obljetnice postojanja tvrtki i izniman doprinos razvoju hrvatskog gospodarstva. Tako je povodom 160. obljetnice postojanja posebno priznanje dodijeljeno Uljanik grupi, a povodom 60 godina poslovanja priznanje je uručeno Istarskoj kreditnoj banci Umag.

„Prije svega, ovo je jedna svečana sjednica na kojoj je cijela poslovna i gospodarska zajednica zajedno s predstavnicima javnog sektora iskazala zadovoljstvo činjenicom da su u prošloj godini istarske tvrtke poslovale vrlo uspješno. To pokazuju i brojke, ali i sami vidimo da su investicije u tijeku, da je izvoz povećan, da je dobit povećana, a gubici smanjeni. Ono što nas posebno veseli jest to da osim iz turizma, mi imamo i dobitnike iz sektora industrije. To su tvrtke koje iza sebe imaju dugogodišnji rad, iskustvo i čelne ljude koji su zajedno sa svim zaposlenicima, u tvrtke uložili jako mnogo rada i osobne posvećenosti. Kao što su i svi dobitnici nagrada spomenuli u prigodnim govorima, bez ljudi nema uspjeha. Na kraju ove manifestacije, možemo pozvati i javni sektor na zajedničku akciju u ukidanju svih onih barijera koje čine probleme gospodarstvu, u kreiranju poticajnih uvjeta za investicije te pozitivnog poslovnog ozračja za poduzetnike“, istaknula je predsjednica HGK Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić u prigodnom obraćanju.

Dodjelu Zlatne kune prokomentirao je i Željko Kukurin, predsjednik Uprave tvrtke Valamar Riviera. koja je vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj te jedan od najaktivnijih investitora u sektoru s gotovo 2.6 milijardi kuna ulaganja u posljednjih 12 godina.

“Već godinama ulažemo i u naše kadrove i u obnovu našeg portfelja. Vjerujemo da je sad vrijeme za ulaganje u objekte te procjenjujemo kako će u narednoj godini ono iznositi preko 760 milijuna kuna. Osim toga, društvena odgovornost i održivi razvoj temelj su naše strategije i u taj segment ulažemo 2.5% prihoda što je samo u 2015. godini primjerice iznosilo oko 35 milijuna kuna“, istaknuo je Željko Kukurin. Zadovoljstvo primljenom Zlatnom kunom nije krio ni Ivan Štiglić, direktor Bifixa iz Buja. „Smatram kako je ova nagrada jedan rezime našeg rada i uspjeha. Sve uspješne trendove rasta koje tvrtka ima u posljednjem četverogodišnjem razdoblju možemo zahvaliti našim radnicima te uspješnom izvozu iz kojeg dolazi 80 posto našeg prihoda“, kazao je Ivan Štiglić.

A posebno priznanje HGK za obljetnicu poslovanja i izniman doprinos razvitku hrvatskog gospodarstva prokomentirao je predsjednik Uprave Istarske kreditne banke Umag Miro Dodić. „Zapravo, već 60 godina banka nikad nije imala probleme i konstantno je rasla. Mi posljednjih pet godina godišnje rastemo oko pet posto. Samo ovu godinu, do 30. rujna, banka je porasla za 160 milijuna kuna. To znači određeno povjerenje prema banci, a naš je osnovni postulat bio – zaposlenici, dioničari i klijenti moraju zajedno rasti, s time da naš rast nikad nije bio baziran na kreditnim zaduženjima već isključivo na depozitima naših klijenata, kako poslovnih subjekata, tako i građana. Taj novac ulažemo u njihov razvoj i tako zajednički već dugi niz godina rastemo“, zaključio je Dodić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa