Bivša saborska zastupnica želi natrag u vijećničke klupe

0
Nansi Tireli
Nansi Tireli

Bivša saborska zastupnica Hrvatskih laburista Nansi Tireli dala je zahtjev za aktivacijom vijećničkog mandata u labinskom Gradskom vijeću, potvrdio nam je njegov predsjednik Valter Poropat. Tajnica tog tijela obavijestila ga je o zahtjevu Tireli krajem tjedna, i sad je, kako je rekao, na Mandatnoj komisiji da ga potvrdi. Rekao je i da je povratak Tireli u Vijeće siguran, jer je izabrana na izborima, a William Negri bio je samo njen zamjenik.

Negri je 2014. podnio ostavku na mjesto predsjednika Laburista, a u Vijeću je znao podržati IDS, tvrdeći da djeluje kao konstruktivna oporba. Povratak Tireli ujedno znači i odlazak Negrija iz Vijeća, pa samim time i veću neizvjesnost za aktualnu vlast. Prije ulaska u državnu politiku, Tireli je bila nezavisna vijećnica u Sv. Nedelji.

Nazvali smo 9. listopada i Nansi Tireli, želeći ju pitati je li njen zahtjev najava aktivnijeg sudjelovanja u lokalnoj politici i evenualne kandidature za gradonačelnicu na lokalnim izborima 2017. godine. Htjeli smo doznati i kakva će biti njena pozicija prema vladajućem IDS-u u Labinu, ali i drugim strankama – oporbenom SDP-u, Uliki i ostalima, no nije željela davati izjave. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa