deficit psihijatara

Petrov ne vidi nikakav problem u prijavi Peđe Grbina

0
Božo Petrov (foto: Dnevno.hr)
Božo Petrov (foto: Dnevno.hr)

Nakon što je portal dnevno.hr objavio priču da je Božo Petrov službenim automobilom dolazio iz Zagreba u Metković, s vozačem i tjelohraniteljom, da bi petkom radio u privatnoj ordinaciji medicine rada kod dr. Dubravke Bošnjak, o svemu se oglasio i sam Petrov, piše dnevno.hr.

“Riječ je o poslu koji radim rijetko, isključivo kao pomoć, s obzirom da postoji deficit psihijatara. Uredno sam to prijavio u svojoj poreznoj kartici na početku godine, kao što se može vidjeti. U prijavi gospodina Grbina ne vidim nikakav problem, neka Povjerenstvo za sukob interesa još jednom ispita taj slučaj i donese odluku”, poručio je Božo Petrov za dnevnik.hr.

Petrov svaki (ili gotovo svaki) četvrtak putovao u Metković da bi u petak radio kao psihijatar u ordinaciju u koju najčešće dolaze osobe koje trebaju vozačku dozvolu, lovački ispit, dozvolu za pomorce i slično. SDP-ovac Peđa Grbin prijavio je Božu Petrova Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zbog potencijalnog sukoba interesa.

”Člankom 13. stavkom 2. o sprječavanju sukoba interesa propisano je da dužnosnik koji profesionalno obavlja javnu dužnost smije obavljati drugi posao samo ako dobije odborenje od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Evidentno je da Božo Petrov takvo odobrenje nije tražio niti ga je od Povjerenstva dobio”, kazao je Grbin. “Držim da je obavljanjem drugih poslova dok istovremeno obavlja javnu dužnost povrijedio odredbu članka 3”, smatra Peđa Grbin, donosi dnevno.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa