Filmski festival dobio novu lokaciju – gradski stadion Aldo Drosina

0
Film za djecu Vratar Liverpoola prikazat će se na gradskom stadionu
Film za djecu Vratar Liverpoola prikazat će se na gradskom stadionu

Od 14. do 28. srpnja u Puli će se održati 59. po redu Festival igranog filma u Puli. Ravnateljica Festivala Zdenka Visković na konferenciji za medije održanoj 28. lipnja u novouređenom hotelu Park Plasa histria u Puli istaknula je zadovoljstvo što je hotel Arenaturista opet domaćin Festivala.

Manuela Kraljević iz Arenaturista dodala je kako je za Pulu, uz kulturu, bitan i turizam, stoga je to svojevrstan doprinos Arenaturista pulskom festivalu. Konferencija za medije prigodno je održana u novoj kino dvorani hotela.

Sean Poropat, Jelena Šimunović, Zdenka Višković Vukić, Tanja Miličić i Mario Peruško
Sean Poropat, Jelena Šimunović, Zdenka Višković Vukić, Tanja Miličić i Mario Peruško

Jelena Šimunović i Sean Poropat iz „Sonde“ predstavili su nagrađeni plakat Festivala. Naime, to je idejno rješenje dobilo priznanje „Red dot“ za kvalitetu, estetiku i praćenje trendova. To je, naglasili su, i veliko priznanje te promocija za Festival, s obzirom da će plakat, zahvaljujući dobivenom priznanju, obići cijeli svijet.

Mario Peruško, ravnatelj Javne ustanove Pula sport najavio je kako će se ove godine festival održati na novoj lokaciji – gradskom stadionu Aldo Drosina.

„Imamo dobru opremu, display i ozvučenje i bilo bi šteta da taj stadion ne koristimo što je više moguće. Ondje ćemo 7. srpnja u 21.30 prikazati u Berlinu nagrađeni film Vratar Liverpoola koji će, nadamo se, privući i one mlađe, kao i nešto starije građane“, rekao je Peruško i dodao da će se moći sjediti na tribinama, ali u filmu uživati i s travnjaka. Ulaz je besplatan.

Prizor iz filma Krokodili
Prizor iz filma Krokodili

Tanja Miličić, producentica Festivala najavila je dječji program Festivala, „PuLicu“. Mališani će svakodnevno, od 14. do 20. srpnja moći uživati na matinejama u Kinu Valli, a „mini“ žiri ocjenjivati će kao i lani najbolje filmove.

„Kako neki od naših malih filmoljubaca još ne znaju čitati, a neke je crtane filmove bilo nemoguće sinkronizirati, uveli smo jednu novost koja se na stranim festivalima već prakticira. Naime, titlovi će se čitati“, izjavila je Miličić i dodala da će ih čitati Gordana Trajković.

Prijave na Pustolovni laboratorij profesora Baltazara su u tijeku, a kako ima puno zainteresiranih za tu filmsku radionicu, oformljena je još jedna grupa. Za vrijeme Festivala i na Trgu Portarata svakodnevno će se prikazivati crtići. (Tekst i foto: Paola Albertini

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa