Umag pokreće stručni studij predškolskog odgoja na talijanskom jeziku

0
Floriana Bassanese Radin, Vili Bassanese i Andrea Debeljuh
Floriana Bassanese Radin, Vili Bassanese i Andrea Debeljuh

Grad Umag, kroz svoje Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“, a u suradnji sa Sveučilištem „Juraj Dobrila“ iz Pule-Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti, pokreće stručni studij predškolskog odgoja na talijanskom jeziku. Na konferenciji za medije održanoj 6. listopada, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, njegova zamjenica Floriana Bassanese Radin te predstavnik Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Puli prof. Andrea Debeljuh, najavili su nadolazeće upise i smjernice stručnog studija.

Grad Umag, s ciljem educiranja stručnog obrazovnog kadra koji nedostaje te s ciljem zapošljavanja, a time i smanjenja nezaposlenosti, pokreće stručni studij predškolskog odgoja na talijanskom jeziku. Sukladno svojim mogućnostima, odnosno zakonskim ovlastima, Umag ulaže značajne napore u stvaranju uvjeta te mogućnosti studiranja i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi se građanima omogućilo  da ne odlaze u druge gradove i time izlažu nepotrebnom trošku.

 „Predškolsko obrazovanje je u cijelosti u ingerenciji Grada Umaga i ova inicijativa za stručni studij u predškolskom obrazovanju je još jedna potvrda da vodimo računa o našoj djeci u svakom dijelu njihova rasta i razvoja. Izgradnjom novih vrtića dobivamo najbolje uvjete za našu djecu, dok ćemo kroz stručni studij osigurati kompetentni kadar koji će samo potvrditi vodeću poziciju Grada Umaga kao grada djece. Ulaganjem u obrazovni kadar, odnosno stručni studij odgajateljica naše djece, ulažemo ujedno u sigurnu budućnost naših najmlađih sugrađana“, naglasio je gradonačelnik.

Studij će biti organiziran kao izvanredni dislocirani studij na talijanskom jeziku pri POU „Ante Babić“ Umag, a mogu ga upisati pristupnici koji su završili četverogodišnju srednju školu i koji su zdravstveno sposobni za rad u djelatnosti odgoja i obrazovanja. Upisi će biti održani u Puli 13. listopada od 11.30 do 12.30 sati, u zgradi Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti na adresi Ronjgova 1, u učionici 31/2. U navedenom će se periodu obaviti razgovor s onim kandidatima koji dosad nisu još pristupili razgovoru za upis na ovaj studij. Kandidati koji budu postigli dovoljan broj bodova na razredbenom postupku, od strane Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti o upisu na studiji bit će pravovremeno obaviješteni.

Početak studija predviđen je za studeni 2016. godine. Sve informacije o studijskom programu, prijavama i upisima mogu se pronaći i na internetskim stranicama www.unipu.hr ili pozivom na telefon: 052/377-541.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa