Marinko škare

Pulski sveučilišni profesor ponovo u kombinacijama za Vladu

0
Marinko Škare (foto: Lider)
Marinko Škare (foto: Lider)

Plan HDZ-a je da do 10. listopada prikupi potrebnih 76 ili više potpisa da bi Andrej Plenković tada od predsjednice RH dobio status mandatara, a da se 14. listopada konstituira Sabor i formira nova Vlada, piše Večernji list.

U međuvremenu se pregovori HDZ-a i Mosta zahuktavaju. Most, neslužbeno doznajemo, i dalje inzistira na mjestu predsjednika Sabora, ali i na pet ministarstava te na potpredsjedničkom mjestu u Vladi. Budući da se nagađa da bi Most želio da Božo Petrov sjedne u fotelju šefa parlamenta, postavlja se pitanje tko bi u tom slučaju bio Mostov potpredsjednik Vlade.

Nagađa se i da bi to mogao biti prof. Marinko Škare kojeg je Most nakon prošlih izbora predlagao za nestranačkog premijera. Riječ je o redovitom profesoru na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma. Osim toga, Most traži pet ministarstava, i to uprave, pravosuđa, unutarnjih poslova, regionalnog razvoja te energetike i zaštite okoliša.

Za HDZ početna su brojka četiri ministarstva, ali s mogućnošću da ih Most dobije pet. Ali onda ovisi kojih. Mostu je Ministarstvo uprave važno jer ga smatra ključnim za promjene, piše Večernji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa