foto natječaj

Pošaljite fotografiju Općini Medulin i osvojite dvije tisuće kuna!

0
Foto: Mario Rosanda
Foto: Mario Rosanda

Općina Medulin radi promocije svojih znamenitosti, prirodnih ljepota i tradicije raspisuje Foto natječaj pod nazivom „Volin svoje misto – kalendar 2017.“ Propisana su određena pravila i uvjeti za sudjelovanje.

Motivi fotografija su: medulinske prirodne ljepote, znamenitosti, panorame i dr. te iste moraju biti snimljene na području općine Medulin. Pravo sudjelovanja imaju svi fotografi (amateri i profesionalci) s prebivalištem u Općini Medulin. Svaki autor može sudjelovati s najviše tri fotografije.

Fotografije se primaju u digitalnom formatu, a radovi moraju  udovoljavati slijedećim tehničkim uvjetima: horizontalna strana fotografije mora imati min. 3600 piksela, a vertikalna strana fotografije mora imati  min. 3900 piksela, u rezoluciji 300dpi, u JPG/JPEG formatu bez kompresije (ili maksimalno kompresija 10). Pojedinačna fotografija treba biti približno 10-15 MB veličine. Fotografije mogu biti crno bijele ili u boji, a u izbor ulaze i manipulirane fotografije (HDR ili obrađene u Photoshopu).

Kada se radi o montaži (kolažu), autor  mora koristiti isključivo vlastite elemente. Fotografije se šalju isključivo elektronskom poštom, e-mailom na adresu: mario.rosanda@gmail.com, s oznakom subjekta e-maila: „Volin svoje misto! – kalendar 2017“. Zbog veličine datoteke svaka fotografija se šalje zasebno (ili objedinjene u ZIP formatu preko servisa Jumbomail i sl.), a prijavnica se dostavlja s  fotografijom u prvom mailu. Prijavnica se preuzima na web portalu Općine Medulin u obavijesti o natječaju.

Nakon primitka e-maila s fotografijama, organizator e-mailom dostavlja natjecatelju obavijest o valjanosti poslanih fotografija. Datoteke fotografija trebaju biti potpisane: redni broj, ime i prezime autora  i naziv fotografije (npr. 1_mario_rosanda_medulin.JPG). Kod potpisivanja fotografija/datoteka koristite englesku abecedu, bez dijakritičkih  znakova. Na prijavnici istim redom upišite fotografije, ali koristite hrvatsku abecedu.

Fotografija ne smije imati vidljive ili prepoznatljive  oznake, poput logotipa ili watermarka (potpisa) autora, a ako je na fotografiji prepoznatljiva osoba (samostalno) potrebno je priložiti izjavu o pravu objave (ne odnosi se na fotografije gdje je grupa ljudi na nekom događaju, npr. Fešta na placi).

Žiri će odabrati 12 fotografija koje će biti objavljene u kalendaru Općine Medulin za 2017. godinu. Autori izabranih fotografija nagraditi će se objavom fotografije u kalendaru s imenom i prezimenom autora te s 5 primjeraka kalendara, kao i  drugim prigodnim darovima predviđenima od strane organizatora. Općina Medulin nagraditi će tri prvorangirana rada novčanim nagradama i to: I nagrada – 2.000 kn, II nagrada – 1.000 kn i III nagrada – 500 kn.

Prijavom na natječaj, svaki autor jamči da su fotografije njegovo osobno  autorsko djelo i dozvoljava reproduciranje fotografija na web stranicama, kalendaru Općine Medulin, te u ostalim publikacijama Općine Medulin bez posebne naknade. Zadnji rok za slanje fotografija je 5. studeni. U slučaju nedovoljnog broja pristiglih kvalitetnih radova organizator neće realizirati kalendar iz ovog natječaja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa