Istarske ceste o slučaju Sovinjak

Odlaganje je bilo privremeno i uz suglasnost Mjesnog odbora

0
Sanirana deponija (Foto: Istarske ceste)
Sanirana deponija (Foto: Istarske ceste)

Nakon što je Zelena Istra nedavno ukazala na odlaganje otpadnog asfalta na lokaciji koju su nazvali potokom kraj Sovinjaka na Buzeštini te pritom navela da su izvođači radova na susjednoj cesti bile Istarske ceste i nepoznati kooperant, oglasila se i druga strana.

Prema tvrdnjama Istarskih cesta, materijal je privremeno odložen na deponiju i to uz suglasnost Mjesnog odbora Sovinjak. „Temeljem ugovora o izvanrednom održavanju sklopljenog sa Županijskom upravom za ceste izveli smo radove izvanrednog održavanja lokalne ceste LC50032, dionica potporni zid Sovinjak. Radovi su izvedeni u srpnju 2016. godine“, pojašnjava se u odgovoru Istarskih cesta koje potpisuje direktor Igor Maras.

„Skinut je asfalt s cca 400 metara kvadratnih i uz suglasnost Mjesnog odbora Sovinjak, materijal iz iskopa i asfaltne kore (oko 30 metara kubnih) privremeno je odložen na deponiju. Krajem rujna, točnije 29. rujna izvršena je sanacija deponije“, navode Istarske ceste. Ističu da je lokaciju 30. rujna obišao buzetski komunalni redar. (K.S.R.)

Deponija prije sanacije (foto: Istarske ceste)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa