Medulinci dočekali zlatnu paraolimpijku Mikelu Ristoski

0
Goran Buić i Mikela Ristoski
Goran Buić i Mikela Ristoski

Na medulinskoj Placi 22. rujna je upriličen svečani doček zlatnoj paraolimpijki Mikeli Ristoski, članici Atletskog kluba za osobe s invaliditetom Medulin.

Mikela Ristoski osvojila je zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru u kategoriji F20 – skok u dalj, sa skokom 5,79 m što je ujedno i njen osobni rekord.

Mikela je na svečani doĉek stigla u pratnji trenera Danijela Temina i ostalih članova kluba, a na Placi su ju dočekali brojni novinari, mještani, djeca iz Osnovne škole dr. Mate Demarina iz Medulina, djeca i odgajateljice Dječjeg vrtića Medulin, mali plesači plesnog studija „Pirueta“ Medulin, predsjednik Sportske zajednice Nenad Seferagić te djelatnici i načelnik Općine Medulin Goran Buić.

Nakon brojnih izjava i slikanja načelnik Goran Buić i Mikela Ristoski obratili su se svim mještanima koji su se s ponosom okupili na Placi. Buić je pozdravio sve prisutne i izrazio iznimnu sreću i poštovanje prema Mikelinom uspjehu i postignutim rezultatima. „Mikela je vlastitim trudom i upornošću postigla vrhunski rezultat i time učinila ponosnim sve stanovnike općine Medulin“, izjavio je načelnik Buić.

Mikela Ristoski se zahvalila svima na dolasku i podršci te Općini Medulin i načelniku Goranu Buiću kao i svom treneru Danijelu Teminu i Atletskom klubu za osobe s invaliditetom Medulin. „Neopisiv je osjećaj osvojiti zlatnu medalju i okruniti svoj trud, hvala vam svima što ste došli“, izjavila je skromno Mikela.

Načelnik Goran Buić uručio je zlatnoj paraolimpijki buket cvijeća i simboličnu novčanu nagradu od 5.000,00 kn u ime Općine Medulin.

Potom je učenica 6.a razrada OŠ dr. Mate Demarina Medulin u ime škole i svih učenika pozdravila Mikelu i čestitala joj na velikom uspjehu. Maleni plesači plesnog studija Pirueta otplesali su ples kojim su na svoj način htjeli čestitati sportašici na osvojenoj zlatnoj medalji, a na samom kraju plesne točke glasno su uzviknuli „Mikela!“, dok su djeca iz Dječjeg vrtića Medulin u pozadini držala natpis „5,79 Ristoski“ i „Bravo Mikela“, pokazujući rezultat koji je Mikela ostvarila na ovogodišnjim paraolimpijskim igrama u Brazilu.

Načelnik Općine Medulin i zlatna paraolimpijka Mikela Ristoski razrezali su veliku tortu i podjelili svima prisutnima uz pjesmu Serđa Valića kojemu su se u slavljeničkom tonu pridružili svi okupljeni na medulinskoj placi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa