Bivši Miodrag i Poropat svirao alternativni folk u bujskom muzeju

0
Vlado Kuzman
Vlado Kuzman

Zajedno s jeseni započinje i treća sezona [noir.am sessions] koju obilježava kantautor - Vladimir Vlado Kuzman. On nam je u akustici etnografskog muzeja u Bujama odsvirao akustične note alternativnog folka koji savršeno odgovara ovom periodu u kojem se opraštamo od ljeta.

Unutar tih devetnaest minuta, Kuzman vas odvodi na jedno potpuno novo mjesto, na sam vrh malenog gradića na zapadu Istre okupanog u sutonu. Vladimir Vlado Kuzman se glazbenim stvaralaštvom bavi od kad zna za sebe, a dok se nije upustio u samostalne kantautorske vode pjevao je u skupini Miodrazi s kojima izdaje album 1999. godine i svirao u skupini Poropati 67 koja je bila fokusirana na stvaranje instrumentalne glazbe.

Godine 2004. snima instrumentalni soundtrack za cjelovečernji igrani film “Norega se metek ogne”  slovenskog režisera Mitje Novljana. Nakon rada u Miodrazima i Poropati 67, Vlado 2012. kreće u kantautorske vode. Trenutno privodi kraju snimanje prvog albuma pod radnim naslovom “Harvest of colors” koji će sadržavati 9 pjesama.

Prilikom gostovanja u sklopu [noir.am sessions] Vlado je predstavio pet pjesama koje će se pronaći na njegovom albumu prvijencu, a kao singlica sessiona izabrana je upravo pjesma „Falling For Love Again“, ljubavna pjesma koju krase karakteristični Vladin vokal i note akustične gitare.

Ono što daje posebnu draž cijelom ovom akustičnom sessionu je samo okruženje unutar kojeg se snimalo, prostorije Etnografskog muzeja u Bujama te sam život grada koji se probijao kroz prozore muzeja što je u konačnici stvorili jednu organsku cjelinu i iskustvo kojemu teži glazba Vladimira Kuzmana. Produkciju za Notturno i OSA mediju potpisuju producenti Toni Juričić, Goran Brezac i Alen Zarifović, video Toni Juričić i Luka Urbac a zvuk Goran Brezac i Alen Zarifović.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa