Kajin potvrdio prometnu nezgodu na parkiralištu, ali kaže da nije vikao

0
Damir Kajin (foto: Večernji list)
Damir Kajin (foto: Večernji list)

U Buzetu se 17. rujna oko 20.50 sati na parkiralištu u Riječkoj ulici dogodila prometna nezgoda, u kojoj je sudjelovao bivši saborski zastupnik Damir Kajin. Istarska je policija objavila da je 54-godišnjak upravljao automobilom Nissan, pulske registarske oznake, odnosno izlazio je s parkiranog mjesta na kojem je bio parkiran, bez da se prethodno uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike i imovinu, pri čemu je udario u parkirani automobil marke Honda, dubrovačke registarske oznake, kojeg je parkirao 40-godišnji vozač.

Doznajemo da je 54-godišnjak koji je upravljao Nissanom Damir Kajin. Nakon što je udario u parkirani automobil, objavila je istarska policija, 54-godišnjak je vikao na parkiralištu, odnosno narušavao je javni red i mir, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1.05 promila.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 54-godišnjaka se pokreće prekršajni postupak, javlja policija. Kajin je na svom facebook profilu potvrdio da je došlo do manje nezgode, no opovrgao da je bilo vike. Također tvrdi da je drugi auto i ranije imao razbijeni blatobran.

"Točno, nakon berbe na parkiralištu kod jednog ugostiteljskog objekta pri brzini od 5km/h ogrebao sam njihov auto. Naravno, uredno sam se odazvao alkotestu. Dakle, vozio sam se svojim autom, a ne službenim, popio sa društvom na moj račun, a ne javni. Ne zataškavam, već iznosim činjenice. Kakva vika? Rekao sam im da ih zbog takvog postupanja treba biti sram i neka se u Buzetu ponašaju kako se ja ponašam u Rijeci. Na tom razbijenom blatobranu ja sam napravio rez od cca 2-3 cm, širine 1 mm i dubok 0.5 mm", zapisao je Kajin. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa