Svečanim programom počelo Vodnjansko ljeto – Estate Dignanese

0
Neki su se odvažili i preskakali krjesove
Neki su se odvažili i preskakali krjesove

Iako je već u četvrtak održana promocija knjige „Glossario degli esonimi italiani di Iliria, Mesia e Tracia“ autora N. Vadorija u Gradskoj palači u Vodnjanu, službeno svečano otvorenje Vodnjanskog ljeta-Estate Dignanese, održano je u subotu, 23. lipnja 2012. godine s početkom u 21 sat. Tradicionalno je to okupljanje Vodnjanaca i gostiju koji su došli u Vodnjan da sudjeluju i promatraju kako se pale i gore Ivanjski krjesovi.

Program je obilježilo otvorenje izložbe keramičkih radova Likovne radionice radova Zajednice Talijana Vodnjan u 20 sati u galeriji Loggia. Nakon toga uslijedio je službeni zabavno-glazbeni program koji su izvrsno animirali voditelji Šajeta i Gianna Belci.

Očekivano paljenje Ivanjskih krjesova održano je u 21 sat, a čast da prinese prvu vatru pripao je Pierini Trevisan.

Uz etno grupu Vruja, zabava je na glavnom vodnjanskom trgu nastavljena do dugo u noć, a oni najhrabriji preskakivali su vatre Ivanjskog krijesa. 

 Vodnjansko ljeto–Estate Dignanese je manifestacija koja tijekom cijelog ljeta nudi gostima i stanovnicima Istre više od 60 događaja od kulturno-umjetničkih do sportskih susreta, koncerata, raznih radionica, kino projekcija i brojnih drugih sadržaja. Različiti programi održavat će se na području cijele Vodnjanštine; Vodnjan, Peroj, Galižana i Barbariga.

Program Vodnjanskog ljeta pogledajte na www.vodnjan.hr

Pierina Trevisan zapalila je krijes
Pierina Trevisan zapalila je krijes

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa