Boris Žgomba izabran za predsjednika Europskog udruženja putničkih agencija

0
Boris Žgomba imenovan je za predsjednika Europskog udruženja putničkih agencija
Boris Žgomba imenovan je za predsjednika Europskog udruženja putničkih agencija

Predstavnici Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula, Istarske županije, Grada Pule i Turističkih zajednica, sastali su se 26. lipnja u Puli kako bi čestitali Borisu Žgombi na imenovanju za predsjednika Europskog udruženja putničkih agencija, ECTAA.

Žgomba je predsjednik uprave Unilinea d.o.o., kako je rekla predsjednica HGK – ŽK Pula, Jasna Jaklin Majetić, velike i važne pulske tvrtke koja je prva po broju gostiju u Hrvatskoj i zapošljava izuzetno velik broj ljudi, njih preko 200 za vrijeme sezone.

„Ovo je veliko priznanje, ne samo meni već i hrvatskom turizmu te agencijskom poslovanju“, kazao je Žgomba i rekao kako su mu u dvije godine trajanja mandata ciljevi povećati značaj putničkih agencija, proširenje članstva i projekt Incoming Europe. „Zadnjih nekoliko godinama imamo znatan pad dolazaka gostiju u Europu kojega želimo smanjiti, pa u konačnici i zaustaviti“, pojasnio je Žgomba što je Incoming Europe.

Istarski dožupan Vedran Grubišić izjavio je kako mu je drago da se u Istri razvija jedna tvrtka poput Unilinea te dodao kako Hrvatska uoči ulaska u EU mora dati značaj razvitku turizma i ulaganjima u njega s obzirom da smo zbog toga što nemamo razvijenu infrastrukturu, u podređenom položaju. Valja, dodao je, produljiti turističku sezonu, a u tim im nastojanjima Žgomba uvelike pomaže.

Vera Radolović, Vedran Grubišić, Jasna Jaklin Majetić i Boris Žgomba
Vera Radolović, Vedran Grubišić, Jasna Jaklin Majetić i Boris Žgomba

U ime Grada Žgombi se zahvalila zamjenica gradonačelnika Vera Radolović te izjavila kako bi on mogao napisati priručnik na temu „kako biti uspješan“. „Žgomba je u relativno kratko vrijeme, bez političkog zaleđa, uspio. Ovo je priznanje velika nagrada za hrvatski turizam“, zaključila je.

Pročelnik Upravnog odjela za turizam Branko Curić je Žgombi „dao“ zadatak: „Kako je Hrvatska pred ulaskom u EU, stvara se jedan novi financijski okvir. Turizam, zbog sveopće gospodarske krize više nema status kakav zaslužuje. Vrlo je važno da i vi lobirate za bolji status turizma“.

Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZ Pula izjavila je kako je Uniline tvrtka koja je rasla mudro i bila svojevrsni savjetnik gradskom TZ-u.

„Žgomba se osobno zalagao za prepoznatljivost Istre ali i Hrvatske kao destinacije. Ovo je veliko dostignuće s obzirom da je riječ o prvom takvom imenovanju u Hrvatskoj. Moćna je stvar što je sada jedan čovjek iz Istre na tako visokoj dužnosti, jer ECTAA kreira trend u putovanjima“, rekao je direktor TZ-a Istarske županije, Denis Ivošević. 

Uniline je raspisao natječaj za prvo zapošljavanje tj. usavršavanje 30 mladih osoba te je Žgomba pozvao sve zainteresirane da se jave. (Tekst i foto: Paola Albertini)

 

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa