Boris Miletić: Od testiranja ne bježim, ali to neću obaviti na zahtjev političkih oponenata

0
Boris Miletić, gradonačelnik Pule
Boris Miletić, gradonačelnik Pule

Gradonačelnik Pule, Boris Miletić, poslao je 26. lipnja priopćenje medijima u kojem je naglasio kako mu je iznimno žao da je obitelj, a i svi oni koji su s Martinom blisko surađivali, uvučena u neutemeljene medijske konstrukcije prije nego što su pristigli konačni nalazi kojima bi istraga u potpunosti bila dovršena. "Gubitak kćeri i supruge, naše bliske suradnice, samo po sebi je velika bol da bi je se neprimjereno i neutemeljeno produbljivalo. Molimo sve koji se bave ovim slučajem, a tu je svakako uloga medija najveća, da se ne spekulira neutemeljenim konstrukcijama, jer se svakim takvim potezom kleveće osoba koja se više ne može sama braniti i nanosi nova bol svima koji zbog njena odlaska duboko žaluju.

Vjerujemo da su policija i državno odvjetništvo i ovom slučaju pristupili visoko profesionalno. Toksikološki nalazi će po dolasku dati sve elemente za zaključenje slučaja u kojem, prema svim dosadašnjim očitovanjima policije, nije bilo niti nasilja niti droge, što pojedinci namjerno prešućuju", stoji u Miletićevu priopćenju.

"Već uobičajene zlonamjerne špekulacije koje se u redovnim razmacima ponavljaju prije svakih izbora, neće me ni ovoga puta pokolebati. Očigledno je da, kada ponestane argumenata i konkretnih poteza koji se mogu iskoristiti u svrhu političke borbe, politički protivnici ponovno kreću sa lažima i podmetanjima. Oni isti kojima ne odgovara da se Pula razvija i napreduje te što je za vrijeme mog mandata uvedena transparentnost u poslovanju na svim razinama čime su onemogućene mutne rabote u našem gradu", izjavio je Miletić i dodao kako želi pojasniti da je i 2009. godine obavio test u javnoj instituciji, koji je naravno bio negativan te da nema problema da se testiranje i ponovi. "Tadašnje testiranje organizirano od strane jedne političke opcije nisam prihvatio niti ću ga ikada prihvatiti. Radilo se, naime, o testiranju u privatnom poduzeću, rezultati kojeg su prezentirani jedan dan prije izborne šutnje, odnosno neposredno pred dan lokalnih izbora 2009. godine", naglasio je.

"Neinventivne špekulacije, koje traju već godinama glede korištenja opojnih sredstava i koje se uvijek dodatno intenziviraju u predizborno vrijeme, neće me niti ovoga puta pokolebati. Od testiranja ne bježim, ali ga sigurno neću obaviti na zahtjev političkih oponenata, već kada i gdje ja to budem procijenio suvislim.

Siguran sam da me Puležani ocjenjuju isključivo prema rezultatima mojeg rada i onome što zajedno sa suradnicima radim godinama za Pulu i Istru i njima sam jedino spreman polagati račune. I prije četiri godine bio sam izložen sličnoj klevetničkoj kampanji i Puležani su joj odlučno rekli ne izabravši program i projekte za bolju Istru i Pulu, što mi daje snagu da ustrajem i ovaj put. Od srca zahvaljujem svim svojim sugrađanima i mojoj obitelji koji su mi u ovim trenucima najvjernija podrška!", zaključio je pulski gradonačelnik.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa