Utrčali u brak na Istrian Wine Runu

0
Višnja i Borko iz Rijeke, dvoje ljubitelja prirode i strastvenih sportaša, svoje sudbonosno da izrekli su – usred utrke polumaratona
Višnja i Borko iz Rijeke, dvoje ljubitelja prirode i strastvenih sportaša, svoje sudbonosno da izrekli su – usred utrke polumaratona

Treći i dosad najveći Istrian Wine Run, koji je okupio više od 1200 natjecatelja, ostat će zapamćen po jedinstvenom svadbenom slavlju. Višnja i Borko iz Rijeke, dvoje ljubitelja prirode i strastvenih sportaša, svoje sudbonosno da izrekli su – usred utrke polumaratona. Brojeći posljednje kilometre utrke sretni su mladenci u umaškoj gradskoj vijećnici uplovili u bračnu luku praćeni grupom od 40-ak najbližih prijatelja trkača. Tek vjenčanima i vidno razdraganima nije im bilo teško dotrčati do ciljne ravnine u Stella Marisu gdje ih je čekala svadbena torta i ostatak svatova.

"Tradicionalno vjenčanje nas nikad nije privlačilo, makar shvaćamo važnost javnog zavjeta. Budući da se najbolje osjećamo u tenisicama i sportskim grudnjacima, odlučili smo se za vjenčanje na utrci.  Na Istrian Wine Runu je utrkivanje u drugom planu, prioritet je zabava, pa je ta utrka bila logičan izbor. Brzinu smo pritom morali prilagoditi da obuhvati što veći broj prijatelja, pa će ovo biti naš najsporiji i najsretniji polumaraton", izjavio je presretni mladoženja, koji je nastavio slaviti okružen razdraganim trkačima iz svih krajeva svijeta.

Uz živu glazbu i bogat animacijski program te velike količine dobre kapljice i lokalnih specijaliteta, hedonistički maraton, u kojemu natjecatelji obilaze najpoznatije vinske podrume sjeverozapadne Istre, opravdao je epitet najveselije utrke u trkačkom kalendaru. Među brojnim natjecateljima koji su kilometre skupljali kroz idilične istarske vinograde bili su i frontmen Hladnog piva Mile Kekin te Ana Radišić, popularna voditeljica CMC televizije.

Za bogatu glavnu nagradu, količinu vina u protuvrijednosti vlastite težine borili su se maratonci, a pobjedu je u muškoj kategoriji odnio Robert Radojković, dok je među ženama najbrža bila Barbara Belušić. Uz maraton, trkači su se natjecali i u polumaratonu te štafeti (3x7 km), u kojoj je pitanje prestiža bilo što kreativnije se maskirati. U teškoj konkurenciji nagradu za najkreativniju masku podijelili su Torpedo Runners iz Rijeke i popularne „cheerleadersice“.

Novinarska štafeta ponudila je uzbudljivu završnicu u kojoj je prvo mjesto osvojila ekipa Glasa Istre. Brzonogi novinari nisu krili zadovoljstvo  osvojenom prvom nagradom - vikend aranžmanom u Istraturistovom Sol Garden Istra**** hotelu u Umagu.

Istrian Wine Run je jedinstvena atletska utrka koja spaja natjecateljstko trčanje i degustiranje vrsnih vina. Održava se treću godinu zaredom s ciljem promocije vinske i gastronomske ponude sjeverozapadne Istre kroz osiguravanje dodatnog turističkog sadržaja. Na atraktivnoj trasi koja spaja živopisni Momjan, Brtonigu, Buje i Umag, veseli trkači imaju priliku kušati različita vina od čak 16 renomiranih istarskih vinara poput:  Kozlovića, Kabole, Prelca, Sinkovića, Frankovića, Celege, Gambaletta, Veralde, Cattunara, Ravalica, Novacce, Capo, Coronice, Fiore, Vorić i Cuja.

Uz spomenute kategorije, ovogodišnja novost je i dječja utrka Lino Kids Run, koja je u subotu 3. rujna okupila 200-tinjak najmlađih trkača u nekoliko starosnih kategorija. Utrku organizira sportsko društvo Trickeri, zajedno sa istarskom Vinistrom i umaški Istraturistom uz potporu Grada Umaga. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa