Miletić s engleskim diplomatom: Pula sve zanimljivija britanskim turistima

0
Peter Thomas Clements i Boris Miletić
Peter Thomas Clements i Boris Miletić

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je u prostorijama Komunalne palače zamjenika veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sj. Irske u Republici Hrvatskoj Petera Thomasa Clementsa. Miletić je zamjenika veleposlanika ukratko upoznao s aktualnim gradskim projektima, a razgovaralo se i o festivalima Outlook i Dimensions koji iz godine u godinu u Pulu privlače sve veći broj Britanaca.

"Naš su iskustva s festivalima iznimno pozitivna i od samog početka željeli smo da Outlook i Dimensions budu dugoročne manifestacije. Festival donose velik broj turista u Pulu i Istru čime se produžuje turistička sezona, a ujedno su i dobra promocija naše regije u cijelom svijetu", kazao je Miletić. Zamjenik veleposlanika Peter Thomas Clements zahvalio je na prijemu i istaknuo kako mu je ovo prvi posjet Puli te da je oduševljen ljepotama grada.

Dodao je i to kako sve veći broj britanskih turista posjećuje Hrvatsku, a samo lani bilo ih pola milijuna. "Drago mi je vidjeti tisuće mladih Britanaca koji uživaju na festivalima u prelijepoj Puli jer osim zabave prilika je to i za lokalno gospodarstvo", zaključio je zamjenik veleposlanika koji je i sam u večernjim satima prisustvovao otvaranju 9. Outlook festivala u Areni.  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa