DAN GRADA

Najbogatiji program u povijesti buzetske Subotine

0
Subotina po starinski
Subotina po starinski

Na konferenciji za novinare 31. kolovoza predstavnici Grada Buzeta i Turističke zajednice najavili su programe u sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada. U sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta 3. rujna po prvi puta će se održati sportska manifestacija Buzet Active u Mašimovoj škuji i na raznim sportskim terenima koja će objediniti sve sportske sadržaje koji se inače događaju povodom Subotine u jedan dan.

"Osim sportskih natjecanja, imat ćemo prezentacije sportskih klubova i udruga te sajam sportske opreme. Očekuje se uključivanje više od 600 sportaša", najavila je stručna suradnica Turističke zajednice Mila Nežić. Rock koncert počinje 9. rujna u 21.30. Nastupaju Elemental i Hladno pivo u Mašimovoj škuji. Povodom Dana grada - Subotine, koja se ove godine održava 10. rujna, u 16 sati na Trgu Fontana počinje 51. Smotra narodne glazbe i plesova Istre, čiji je Buzet domaćin. „Očekujemo 300-tinjak predstavnika svih folklornih društava iz Istre i pojedinaca koji se bave očuvanjem nematerijalne kulturne baštine“ najavila je dogradonačelnica Ana Pernić.

Buzećani već tradicionalno na glavnom gradskom trgu u 19.30 sati pripremaju divovsku fritaju s 2016 jaja i deset kilograma tartufa. U večernjim satima posjetitelji će moći uživati u koncertu Jasmina Stavrosa. Dan kasnije, u 12 sati u starom gradu počinje 15. Subotina po starinski, manifestacija koja dočarava zvukove, okuse, mirise i glazbu na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. Moći će se vidjeti stari obrti, igre, mužikanti, starinska jela, tržnica s domaćim proizvodima, žongleri, špacakamini, picaferaji, dame i gospoda. "Ovo je jedan od bogatijih programa u povijesti Subotine koji se tradicionalno održava gotovo tijekom čitavog rujna i obuhvatit će oko 1.500 sudionika", istaknuo buzetski gradonačelnik Siniša Žulić.

Rujan je i mjesec kada se Buzetom širi miris benzina, „moćnog afrodizijaka“ za mnoge domaće i strane zaljubljenike u oktanske sportove, koji ovaj mali sjevernoistarski gradić pohode na najvećoj hrvatskoj automobilističkoj fešti, brdskoj auto utrci za Prvenstvo Europe „Buzetski dani 2016“, koja se ove godine održava od 16. do 18. rujna.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa