Pula je prvi grad u državi koji uvodi usluge e-računa i e-uplatnice

0
Danijel Ferić i Boris Miletić
Danijel Ferić i Boris Miletić

„Grad Pula prvi je grad u Republici Hrvatskoj koji započinje s primjenom usluge e-računa i e-uplatnice te nakon prošlogodišnjeg uvođenja e-poslovanja u radu gradske uprave dodatno potvrđuje vodeću poziciju i otvorenost prema novim tehnologijama“, rekao je to gradonačelnik Pule Boris Miletić na konferenciji za medije održanoj 18. lipnja u pulskoj Komunalnoj palači.

Pročelnik Upravnog odjela za financije i opću upravu Danijel Ferić istaknuo je brojne pogodnosti koje će građani, ali i Grad, imati zahvaljujući uslugama e-Račun i e-Uplatnica kojima se mogu služiti već od danas.

„Procedura je jednostavna i praktična, ušteda i do 70 posto, zajamčena je točnost, nema gubljenja računa i usluga je dostupna putem Internet i mobilnog bankarstva“, rekao je Ferić.

E-Račun je strukturirani račun u elektroničkom obliku usklađen sa svim preporučenim standardima, a kao internetski servis omogućava jednostavniju razmjenu računa između pružatelja usluga i kupaca.

Grad Pula i Vodovod d.o.o. Pula građanima elektronički dostavlja račune i popunjene uplatnice izravno u osobni pretinac internetskog bankarstva te omogućuje najekonomičnije izdavanje računa i uplatnica, kao i njihovo znatno jednostavnije i povoljnije plaćanje.

Grad će, pak, zahvaljujući ovim uslugama imati niže troškove, poslovati brže i pouzdanije i čuvati okoliš. „Uštedite i aktivirajte uslugu već danas“, pozvao je Ferić.

Zahvaljujući uvođenjem električnog potpisa, Grad Pula je od početka godine dobio 1000 mailova građana vezano za određene podneske i do sada je više od 2500 akata riješeno zahvaljujući komunikacijom mailom. „Time smo dostupniji građanima koji mogu iz svoga doma rješavati potrebne stvari, komunikacija je jednostavnija i brža, pa samim time i efikasnija“, zaključio je Ferić te na kraju izrazio nadu kako će se i najnovije usluge Grada, pokazati kao dobro rješenje. (Tekst i foto: Paola Albertini)     

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa