Triatlon klub Pula nastupio na 4. Rapskom triatlonu: Tea Miloš državna prvakinja

0
Triatlon klub Pula
Triatlon klub Pula

U subotu, 9. lipnja 2012., članovi Triatlon kluba Pula nastupili su na 5 utrka triatlona i aquatlona na 4. Rapskom triatlonu.

Prvenstvo hrvatske u sprint triatlonu (800 metara plivanja, 20 kilometara bicikl i 5kilometara trčanja)

Na Prvenstvu Hrvatske u sprint triatlonu nastupili su Tea Miloš, Ana Škifić, Deni Kanurić i Edi Radeticchio. Tea Miloš osvojila je naslov apsolutne državne prvakinje i juniorske prvakinje sa 5 minuta i 18 sekundi prednosti ispred drugo plasirane Marine Milković iz Zagrebačkog Swibira.

Tea je uvjerljivo vodila u svim segmentima utrke, te je potvrdila dobru formu pred nadolazeću prvu ovogodišnju utrku Europskog juniorskog kupa koja će se 16. lipnja održati u Beču.

Ana Škifić bila treća u apsolutnom poretku i druga kod juniorki. Edi Radeticchio osvojio je drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji seniori 2, dok je Deni Kanurić bio peti mlađi junior.

Super sprint triatlon (400 metara plivanja, 10 kilometara bicikl i 2,5 kilometara trčanja)

Na utrci kupa Hrvatske nastupili su Luka Paliska, Matteo Močnik, Dora Grgorinić i Chiara Peruško. Luka Paliska osvojio je drugo mjesto u utrci super sprint triatlona. Nakon plivanja i prva  četiri od ukupno pet krugova na biciklu bio na vodećem mjestu s minutom i pol prednosti ispred Josipa Živkovića.

Na ulasku u četvrti krug pukla mu je zračnica, te je nakon mijenjanja zadnjeg kotača izgubio previše vremena i utrku završio na 2. mjestu. Kod kadetkinja Dora Grgorinić osvojila je treće mjesto, Chiara Peruško bila je sedma, a Matteo Močnik četvrti kod kadeta.

Milković, Miloš, Škifić
Milković, Miloš, Škifić
Triatlon (50 metara plivanja, 2 kilometara bicikle i 500 metara trčanja)

Na utrci su nastupili Karlo Polić, Marko Paliska, Marco Veličković, Adrian Lunko, Vincent Ereš, Manuel Močnik, Emma Fornažar i Melani Jovanov. Karlo Polić utrku mini triatlona završio je na prvom mjestu. Prvi je iz vode izašao Marko Paliska, Karlo ga je sustigao na biciklističkom segmentu i napravio dovoljno prednosti da ga Marko ne sustigne u trčanju.

Marko Paliska bio je drugi, dok je Marco Veličković  treće mjesto izgubio za samo dvije sekunde, šesti je bio Adrian Lunko, osmo mjesto osvojio je Vincent Ereš, odmah iza njega na cilj je stigao Manuel Močnik. Kod djevojčica  prvo mjesto osvojila je Emma Fornažar, a Melani Jovanov bila je druga.

Aquatlon (50 metara plivanja i 500 metara trčanja; 2004. - 2002.)

Na utrci su nastupili Juraj Topić, Jakov Ivančić, Matteo Hrelja, Teo Plastić, Rocco Šverko, Alja Erijavec i Leonarda Pavlin. Kod starijih djevojčica prvo mjesto osvojila je Alja Erijavec koja je vodila kroz cijelu utrku aquatlona, drugo mjesto osvojila je Gioia Gruber (TK Rival), a treće Leonarda Pavlin.

Kod dječaka drugi je bio Juraj Topić, Jakov Ivančić dvanaesti, šesnaesti  je na cilj stigao Matteo Hrelja, dvadeset i drugi bio je Teo Plastić, a iza njega je na cilj stigao Rocco Šverko.

Rapski triatlon
Rapski triatlon
Aquatlon (50 metara plivanja i 500m trčanja; 2006. - 2005.)

Na utrci su nastupili Daniel Lunko, Petar Ivančić, Luka Radanović, Teadi Veličković i Nicole Fornažar. Kod mlađih djevojčica drugo mjesto osvojila je Nicole Fornažar.

Kod dječaka  prvo mjesto osvojio je Daniel Lunko, treći je bio Petar Ivančić, Luka Radanović je na cilj stigao sedmi, a Tedi Veličković osvojio je deveto mjesto.

Luka Paliska (prvi s lijeva)
Luka Paliska (prvi s lijeva)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa