U Puli održana edukacija dužnosnika o sprječavanju sukoba interesa

0
Na edukaciji su sudjelovali dužnosnici i službenici istarskih gradova i općina te Istarske županije.
Na edukaciji su sudjelovali dužnosnici i službenici istarskih gradova i općina te Istarske županije.

U Obrtničkom domu u Puli, 12. lipnja, održana je Edukacija za dužnosnike i državne službenike lokalne i regionalne samouprave na temu sprječavanja sukoba interesa, koju je u suradnji s Ministarstvom pravosuđa i Ministarstvom uprave, održalo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Na edukaciji su sudjelovali dužnosnici i službenici istarskih gradova i općina te Istarske županije.

Edukaciju na teme "Sprječavanje sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti te uloge i značaj sustava imovinskih kartica kao sredstva u borbi protiv korupcije", "Etika u radu službenika na svim razinama" i "Prevencija korupcije i sukob interesa službenika" održali su Mate Kačan, predsjednik Povjerenstva; Zlatko Draganović, predstojnik Ureda povjerenstva; Majda Uzelac, tajnica Povjerenstva; Mladen Ilić, predstavnik Ministarstva uprave i Bojan Ernjaković, predstavnik Sektora za suzbijanje korupcije Ministarstva pravosuđa.

Revidiranim Akcijskim planom uz Strategiju suzbijanja korupcije, kojeg je Vlada Republike Hrvatske donijela 18. ožujka 2010. godine, predviđena je mjera "Edukacija državnih, regionalnih i lokalnih dužnosnika na temu sprječavanja sukoba interesa".

Razradom mjere predviđeno je održavanje savjetovanja na terenu u jedinicama regionalne samouprave, od rujna 2010. svakog mjeseca u dvije županije, priopćeno je iz Kabineta župana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa