Od ulaznica i donacija reprezentativki za Sigurnu kuću Istra prikupljeno 9.100 kuna

0
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u Novigradu
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u Novigradu

Početkom lipnja u novigradskoj sportskoj dvorani odigrana je rukometna utakmica između ženskih rukometnih reprezentacija Hrvatske i Slovačke u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje će se održati u prosincu ove godine. Hrvatske rukometašice rezultatom 26:20 nadigrale su slovačke reprezentativke i time sa stopostotnim učinkom okončale natjecanje u kvalifikacijskoj skupini za EP.

No, pored sportske dimenzije ovaj je susret imao i humanitarni karakter, obzirom da je odlukom organizatora utakmice, Grada Novigrada-Cittanova i Hrvatskog rukometnog saveza, sav prihod od prodanih ulaznica (po simboličnih 10 kuna), bio namijenjen za pomoć Sigurnoj kući Istra.

Od prodaje ulaznica ostvaren je prihod od 5000 kuna, no tom su iznosu i svi članovi odnosno članice ženske rukometne reprezentacije, od igračica do stručnog stožera, pridodali i dodatni iznos od po 200 kuna, ukupno 4100 kuna, pa je u konačnici Sigurnoj kući Istra ovih dana na račun uplaćeno 9100 kuna.

Nastavljena je tako lijepa suradnja Grada Novigrada-Cittanova i Sigurne kuće Istra, kojoj se ovoga puta pridružio i HRS odnosno hrvatska ženska rukometna reprezentacija, čije su članice na terenu nebrojeno puta pokazale svoju sportsku kvalitetu, a ovim humanim činom i ljudsku veličinu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa