Istarska županija na konferenciji Crossroads of Europe

0

U organizaciji Europske komisije i Regije Lombardija u talijanskoj je Paviji održana konferencija pod nazivom Crossroads of Europe. U sklopu konferencije održani su brojni okrugli stolovi, prezentacije te bilateralni razgovori na temu Kulturni i religijski itinereri, te sajam europskih prekograničnih kulturnih itinerera.

Na poziv radne grupe za kulturni turizam u sklopu NecsToura - mreže europskih regija za konkurentni i održivi turizam, čiji je član odnedavno postala i Istarska županija, u radu konferencije je sudjelovao Branko Curić, pročelnik Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Sudjelujući u radu okruglog stola na temu; Mogućnosti financiranja kulturnog turizmu sredstvima iz fondova EU, pročelnik Curić bio je panelist zajedno s kolegama iz portugalske regije Algarve i francuske Provanse.

Veliko su zanimanje pobudila izlaganja koja su podnijeli Antonio Tajani, potpredsjednik Europske komisije odgovoran za industriju, poduzetništvo i turizam, i Piero Gnudi, ministar turizma Italije, te prezentacija Master plana Regije Toscana, koju je održala Cristina Scaletti, pročelnica za turizam, kulturu i tercijalni sektor Toscane, s posebnim osvrtom na povijesnu kulturnu rutu La  via Francigena.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa