Umažani pokušali ilegalno prebaciti trojicu Turaka preko granice

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Bujska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 26-godišnjakom iz Umaga i utvrdila osnove sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice.

Naime, policijski službenici za nadzor državne granice su u petak, 8. lipnja oko 19 sati na lokalnoj cesti Kremenje – Merišće zaustavili BMW, pulskih tablica, kojim je upravljao 31-godišnji Umažanin, a u vozilu su se s njim nalazila i trojica državljana Turske u dobi od 43, 31 i 25 godina.

Istraživanjem je utvrđeno kako su državljani Turske u Hrvatsku ušli legalno, a potom su po dogovoru došli do Umaga, gdje su se smjestili u jednom privatnom smještaju i čekali prebacivanje preko granice.

Protuzakonito prebacivanje dogovorio je 26-godišnjak, koji je angažirao 31-godišnjeg sugrađanina kao vozača. Po postignutom dogovoru, 31-godišnjak je u petak u Umag došao s vozilom po trojicu državljana Turske te su potom krenuli u smjeru državne granice.

Njihov protuzakoniti prelazak spriječili su policajci, koji su zaustavili i kontrolirali vozilo. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i Zakona o strancima, turski državljani su rješenjem Policijske postaje Buje protjerani iz Hrvatske na godinu dana, dok su dvojica Umažana radi sumnje da su počinili kazneno djelo u subotu u poslijepodnevnim satima  privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa