Priveden kradljivac iz Sv. Lovreča - krao na pazinskom, porečkom i rovinjskom području

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, porečka je policija, u suradnji s pazinskom i rovinjskom, utvrdila osnove sumnje da je 35-godišnjak s područja Svetog Lovreča počinio osam kaznenih djela – šest krađa i dvije teške krađe. Istraživanjem je utvrđeno kako je muškarac kaznena djela činio na području tri policijske postaje, odnosno da je krao na pazinskom, porečkom i rovinjskom području.

Na Pazinštini, odnosno na području Kringe je u dva navrata oštetio istu tvrtku tako da je prvo početkom veljače iz kotlovnice ukrao naftu i kosilicu, a potom je početkom svibnja ispred zgrade ukrao dva rasvjetna stupa, čime je pravnu osobu oštetio za više tisuća kuna.

Na Poreštini je 35-godišnjak tijekom noći sa 7. na 8. lipnja u Selini  iz kamenoloma ukrao  bakrene cijevi i žice, dok je na poljoprivrednoj površini provalio u vikend kuću, iz koje je ukrao televizor, plinsku bocu te velik broj raznih alata i uređaja, oštetivši time dvojicu vlasnika za više tisuća kuna.

Na području Kanfanara, 35-godišnjak je počinio tri krađe i jednu tešku krađu (zbog visine štete). Naime, on je  iz više kamenoloma na kanfanarskom području od 4. travnja do 6. lipnja ukrao  veću količinu električnih kablova, čime je pravne i fizičke osobe oštetio za više desetaka tisuća kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 35-godišnjak je 10. lipnja u večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa