Ljetno izdanje Monte Librića: Djeca će kroz zabavu i avanturu otkrivati Pulu i mitsku Stoju

0
Polaznici prošlogodišnjih radionica bili su oduševljeni
Polaznici prošlogodišnjih radionica bili su oduševljeni

I ove godine organizatori ljetnog izdanja Monte Librića pripremili su bogat petodnevni program u kojem će polaznici doživjeti i upoznati Pulu drugačije nego što bi imali prilike samostalno ili u školi.

Djeca će tako sudjelovati u raznim aktivnostima, igrati se, ponešto naučiti, ali uglavnom se zabavljati upoznajući povijest svoga grada i život uz more. Posebna je novost da će se ovog ljeta veći dio dana provoditi na kultnom kupalištu Stoja,među stoljetnim borovima, uz samo more, gdje će djeca postati pravi morski pustolovi.

Zbog velikog interesa koji su pokazali prošlogodišnji sudionici a i oni koji to žele postati - ove godine je osigurano čak osam termina. A kako bi se djeca duže zabavljala, trajanje programa produženo je i trajati će do 16 sati. Više informacija i prijave za radionice primaju se radnim danima od 8 do 16 sati na broj telefona 052 222 865 ili 099 555 2001 ili mailom na adresu: monte.libric@sanjamknjige.hr

U osam petodnevnih programa koji će se tijekom srpnja i kolovoza održavati na kupalištu Stoja i u knjižari Castropola (sada prostor Udruge Sa(n)jam knjige u Istri), Zagrebačka 14, djeca će imati priliku istraživati zanimljivosti iz bogate povijesti grada Pule, istraživati i upoznavati morski svijet, obrađivati različite povijesne epohe u radionicama kostimografije, upoznavati načine života i običaje iz povijesnog doba, upoznavati etnobaštinu, te otkrivati čudesne morske mitove i legende sa Stoje.  Na taj način će djeca-polaznici, u društvu novih prijatelja, istražujući i učeći, dobiti jedinstvenu priliku izraziti svoj kreativni potencijal. Treba napomenuti, program je podržan i ocijenjen vrlo kvalitetnim i od Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule.

Program je zamišljen tako da djeca svakog dana od osam sati ujutro, borave na kupalištu Stoja gdje će imati priliku rješavati zagonetne morske misterije, slušati priče o Argonautima, istraživati austrougarske tvrđave, baviti se brodogradnjom, družiti se s ribarima sa Stoje, ali i upoznavati vještine morskih pustolova, život uz more i morski svijet. Nakon ručka, djeca se vraćaju u knjižaru Castropola, gdje ih čekaju mirniji, ali ništa manje zanimljivi sadržaji uz knjigu.

Pričama o Puli, uz praktičan rad i uzbudljive radionice djeca će naučiti mnoge sadržaje koje inače ne uče u školskim programima, a na kraju će dobiti i diplomu. Program traje svakog dana, od 8 do 16 sati, od ponedjeljka do petka, a do knjižare mogu doći i do 17 sati, ako to roditeljima i djeci više odgovara.

Grupe će imati od 10 do 20 djece, a radionice se održavaju od 2. srpnja do 24. kolovoza. Djeca iz Pule na radionicama borave samostalno, a djeca s posebnim potrebama mogu boraviti uz prisustvo odrasle osobe.

Prošle godine na radionicama je sudjelovalo ukupno 80 polaznika, među kojima i djeca iz Zagreba koja su u Puli ljetovala, dok su neka djeca, toliko oduševljena radionicama, na njih dolazila i više puta tijekom ljeta. “Imali smo izuzetno velik interes djece i roditelja, što je najbolji dokaz da su edukativne radionice ovoga tipa doista dobar način da djeca puno nauče o svome gradu i to na njima blizak način - kroz igru, zagonetke, zabavu ...”, izjavila je organizatorica Slavica Ćurković nakon prošlogodišnjih radionica. Po svemu sudeći, ove će biti još uzbudljivije i posjećenije. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa