Otvorena izložba o povijesti pulske košarke

0
Boris Miletić i Davor Mišković
Boris Miletić i Davor Mišković

Izložba posvećena 80. obljetnici košarke u Puli otvorena je 8. lipnja u pulskom Domu hrvatskih branitelja pred brojnim ljubiteljima toga sporta.   

Izložbu je otvorio gradonačelnik Boris Miletić koji je tom prigodom naglasio kako je košarka povijest Pule. „Kada govorimo o 80 godina košarke, govorimo i o imenima koja su zadužila ne samo taj sport već i Pulu jer su naš grad proslavili diljem svijeta“, izjavio je. Dodao je kako mu je drago da se obilježava velika i važna obljetnica te izrazio nadu da će to bit poticaj da se napravi i jedna lijepa monografija koja bi pričala priču o košarci ali i priču o Puli.

Upravo je to i namjera organizatora manifestacije obilježavanja obljetnice, Davora Miškovića koji je rekao da trud oko skupljanja povijesne građe o košarci u Puli neće iznjedriti samo zanimljivu izložbu već i monografiju koja se planira izdati. „Dali smo si puno truda kako bi danas ovdje izložili stare fotografije i nadamo se da će one naći mjesto i u vrijednoj monografiju“, naglasio je Mišković.

Izložba u holu Doma hrvatskih branitelja može se razgledati do 15. lipnja. Za očekivati je da će mnogi ljubitelji košarke naći poznata lica toga sporta na već pomalo požutjelim fotografijama. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa