Vili Rosanda i dalje na čelu Kluba mladih IDS-a

0
Vili Rosanda, predsjednika Kluba mladih IDS-a
Vili Rosanda, predsjednika Kluba mladih IDS-a

U prostorijama Zajednice Talijana u Umagu 7. lipnja održan je 7. Sabor Kluba mladih IDS-a. Sabor je otvorio dosadašnji predsjednik Vili Rosanda, a u ime domaćina skup je pozdravio predsjednik umaškog IDS-a Marinko Blažević. Na Saboru su kao gosti prisustvovali predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, potpredsjednik Damir Kajin, te glavni tajnik Tedi Chiavalon.

U radnom dijelu Sabora, dosadašnji predsjednik kluba mladih IDS-a Vili Rosanda podnio je izvješće o radu za dvogodišnje mandatno razdoblje, koji je usvojen jednoglasno. Nakon usvajanja izvješća o radu, pristupilo se izborima za viša tijela unutar Kluba mladih.

Tako je 76 prisutnih fiducijara ponovno izabralo Vilija Rosandu za predsjednika Kluba sa 75 glasova za i jednim glasom protiv. Dvogodišnji mandat je potvrđen i glavnom tajniku KM-a Karlu Žužiću sa 74 glasa za i jednim glasom protiv.

Na Saboru kluba mladih prisustvovali su i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, potpredsjednik Kajin i glavni tajnik Chiavalon
Na Saboru kluba mladih prisustvovali su i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, potpredsjednik Kajin i glavni tajnik Chiavalon
Za potpredsjednike su izabrani Luka Šergo sa 63 glasa za i 13 protiv, Petra Kancijanić sa 73 glasa za i 1 protiv te Paolo Brezac sa 63 za i 13 protiv. Za članove predsjedništva su izabrani Petra Stojaković (ZP Bujštine), Vedrana Gregorović (ZP Buzeštine), Marin Zagrić (ZP Labinštine), Paolo Jakovašić (ZP Liburnije), Vedran Ivančić (ZP Pazinštine), Marino Poropat (ZP Poreštine), Davor Pinzan (ZP Puljštine) i Monica Devescovi (ZP Rovinjštine).

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić u prepunoj dvorani umaške Zajednice Talijana podsjetio je mlade sudionike na, kako je rekao, „vožnju kroz 20 i više godina IDS-a“.

"Želimo imati nove kandidate, nove ljude i zato sam spreman porazgovarati sa svakim od vas", kazao je Jakovčić, te je dodao da je imao malo više od 30 godina kada je ušao u političke vode.

"Sada, kad je moja politička karijera na zalazu, iako ne kažem da ću odmah izaći, želim polučiti stabilnost, sigurnost u stranci i Istri“, zaključio je Jakovčić.

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin je također pozdravio mlade snage IDS-a, te im je zaželio puno uspjeha u daljnjem radu. Glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon, koji je svojedobno obnašao i funkciju predsjednika KM-a, poručio je mladima da je ova puna sala garancija onoga što IDS želi Istri, istaknuvši da IDS želi Istri stabilnost i da želi drugačiju Hrvatsku. "Želimo živjeti od svojega po svome", naglasio je Chiavalon.

U izvještaju o radu, tajnik KM-a Žužić rekao je da Klub mladih danas broji više od tisuću članova u dobi do trideset godina, od čega 40 posto čine žene te podsjetio da su u proteklom razdoblju bogatiji za četiri podružnice i dvije zajednice podružnica.

Govoreći o planovima za sljedeći mandat, Rosanda je rekao da će nastojati približiti politiku mladima, uključivati mlade u politiku te podizati kvalitetu života mladih u Istri, stoji u priopćenju Kluba mladih IDS-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa