Sindikat Glasa Istre: Grad Pula odbija izmijeniti krivotvoreni zapisnik temeljem kojeg je novinar dobio otkaz

0

Povjerenici Sindikata novinara Hrvatske, podružnica Glas Istre, preslušali su i pogledali audio i videozapis sa sjednice Gradskog vijeća održane 27. srpnja i utvrdili da verificirani zapisnik s te sjednice, koji su potvrdili i vijećnici, sadrži falsificirani dio.

Odnosno, u zapisniku je zapisničar Ivan Klarić naveo da se Zoran Angeleski predstavio kao "Angeleski, Zoran Angeleski… Glas Istre".

- To ne odgovara istini, jer se na audio i videosnimci čuje samo "Angeleski". Stoga smo pisanim putem pozvali svakog od vijećnika Grada Pule, gradonačelnika i njegove zamjenike da isprave tu krivotvorinu u verificiranom zapisniku. Naime, kao što je poznato, zbog tog je falsifikata član Uprave Glasa Istre novine Albert Faggian 31. kolovoza donio odluku o izvanrednom otkazu ugovora o radu za novinara Zorana Angeleskog.

Odnosno, član Uprave temeljem uvida u ovaj krivotvoreni zapisnik zaključuje da je Angeleski govorio u ime Glasa Istre i slijedom toga smatra da je povrijedio čast i ugled društva, iako je sjednici prisustvovao kao predstavnik građanske inicijative Volim Pulu i nije spomenuo Glas Istre, veli sindikalni povjerenik Paulo Gregorović. Dodaje da je Sindikat s pravom očekivao reakciju Grada, vijećnika, gradonačelnika i njegovih zamjenika na upućenu im molbu da isprave netočnosti u verificiranom zapisniku.

- No, umjesto toga Sindikat je dobio sasvim oprečno tumačenje. Pročelnik Bernard Zenzerović nam je odgovorio da je za Grad Pulu taj zapisnik vjerodostojni dokaz o činjenicama koje sadrži, jer su ga bez primjedbi usvojili vijećnici na sjednici Vijeća koja je uslijedila. U svom odgovoru pojasnio je da se zapisnik sa sjednice Vijeća ne sastavlja preslušavanjem video ili audiozapisa, već ga sastavlja ovlašteni zapisničar na temelju stenografskih bilješki koje vodi tijekom sjednice, ističe Gregorović.

Sindikalni povjerenik u Glasu Istre veli da dodatno intrigira činjenica da je upravo na spornoj sjednici 27. srpnja netko iz Grada Pule promijenio način evidentiranja.

- Do tada - a i nakon te sjednice - u zapisnik se unosi samo ime i prezime vijećnika koji je sudjelovao u raspravi. Nije jasno zašto je na sjednici održanoj 27. srpnja bilježeno i ono što dotad i nakon toga nije - izjava osobe koja čak nije vijećnik, a usto je izjava izmišljena. Iz svega možemo zaključiti da je u Gradu Puli ta iznimka učinjena ne bi li se zapisnik mogao krivotvoriti i nekome naštetiti. I to, očito, onome tko je glasno ustao protiv projekta vladajuće stranke - Brijuni rivijere. Zbog "propusta" Grada Pule konzekvence snosi novinar, kojem je uskraćeno pravo na rad u Glasu Istre. Istovremeno, ponašanje gradskih vlasti je u najmanju ruku opasno za demokraciju jer se njime šalje poruka da svatko može postati žrtva falsificiranog zapisnika i time zaraditi otkaz, što je jasna prijetnja svim građanima Pule koji se usuđuju misliti drukčije od vladajućih, zaključio je sindikalni povjerenik.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ZAŠTITAR/ZAŠTITARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLASTIČAR/SLASTIČARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SKLADIŠNI RADNIK/SKLADIŠNA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA