Od četvrtka do subote Pula u znaku antike

0
Kristina Nefat, Ozren Grbavčić, Sanja Cinkopan Korotaj i Vjeran Juhas
Kristina Nefat, Ozren Grbavčić, Sanja Cinkopan Korotaj i Vjeran Juhas

U četvrtak će Pula zasjati antičkim sjajem zahvaljujući bogatom i raznovrsnom programu Dana antike koji se održavaju jedanaestu godinu za redom. Najavili su to 4. lipnja u prostorijama pulske Turističke zajednice direktorica TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj i organizatori Kristina Nefat, Ozren Grbavčić i Vjeran Juhas.

„Tih dana grad oživi jednim autentičnim ruhom i privuče brojne goste da ga posjete u doba kada još ne dolaze turisti“, kazala je Cinkopan Korotaj, istaknuvši da manifestacija iz godine u godinu raste.

U brojna su događanja uključene gradske institucije, privatnici i umjetnici, a kako je izjavio Grbavčić, sa svima imaju odličnu suradnju. „Imamo aktivnu web stranicu putem koje nam se javljaju strani gosti za dolazak u Pulu upravo zbog ove manifestacije. Za sada ih dolazi oko 300“, napomenuo je.

Nefat je istaknula kako su u program uključeni mahom Puljani, osim u centralni događaj, borbu Gladijatora koju rade Mađari. Osim tog spektakla za koji cijena ulaznice stoji 40 kuna, koliko je i inače obilazak Amfiteatra, ostala su događanja besplatna.

Programi će se odvijati na Portarati, Forumu, u Areni, na tržnici, u knjižari Petit i u Kinu Valli, a uz veliki antički sajam, gastronomsku ponudu, modnu reviju, bit će tu i niz programa za djecu, izložbe, projekcije… Naravno, sve na temu antike. Detaljan program pogledajte na www.pulasuperiourum.com (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa