Rovinj: Motociklom pretjecao automobil pa se zabio u autobus

04.06.2012 - 10:22
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila 3. lipnja oko 16,30 sati na cesti Bale – Rovinj jedna je osoba teško stradala, dok je druga lakše ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada je maloljetnik iz Rovinja, upravljajući motociklom Aprilia, pulskih tablica, u nepreglednom zavoju prema Rovinju, počeo pretjecati automobil Hondu, koji je ispred njega vozio 63-godišnjak iz Rovinja. Nakon što je s motorom prešao na suprotnu stranu, mladić je prednjim dijelom Aprilie udario u autobus, švicarskih tablica, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 33-godišnji državljanin Srbije, a potom se odbio u Hondu, koju je prethodno pretjecao.

Putnik na motociklu, također maloljetnik iz Rovinja, pao je na poklopac Honde, a vozač motocikla je nastavio kretanje te je na suprotnoj kolničkoj traci udario u Mercedes, zagrebačkih tablica. Nakon udarca, motocikl se odbio i naposljetku zaustavio u svojoj prometnoj traci.

Maloljetnici prilikom vožnje nisu koristili zaštitne kacige te su u nesreći obojica ozlijeđeni, vozač teško, a suvozač lakše. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv dvojice mladića podnosi se optužni prijedlog, izvijestila je istarska policija.

Tweet

Posljednje novosti