PoPularna Pulica: Čudesni Spider-man i Ledeno doba 4 kao poslastica za najmlađe

0
Ledeno doba 4: Zemlja se trese
Ledeno doba 4: Zemlja se trese

Ovogodišnji, 59. po redu Festival igranog filma u Puli održat će se od 14. do 28. srpnja godine. Program započinje 14. srpnja na Kaštelu i Kinu Valli, a od 21. srpnja nastavlja se i u Areni. Iz bogatog filmskog programa namijenjenog mlađim zaljubljenicima u film, a u sklopu PoPularne Pulice, izdvajamo projekcije filmova Čudesni Spider-man (The Amazing Spider-Man) Marca Webba i Ledeno doba 4: Zemlja se trese (Ice Age: Continental Drift) Steve Martina i Mike Thurmeiera.

Festival igranog filma u Puli danas je najposjećenija kulturna manifestacija u Republici Hrvatskoj, s više od 73 tisuća gledatelja i petnaest dana festivalskih događanja u Puli. Davne 1938. godine, još prije pokretanja Filmskog festivala u Cannesu, u pulskoj je Areni s velikim odazivom publike održana prva filmska revija, a od 1953. do danas kontinuirano je mjesto festivalskog uživanja u filmu pod zvijezdama.

Čudesni Spider-man
Čudesni Spider-man
U Nacionalnom programu, zahvaljujući kojem se diči titulom najstarijeg filmskog festivala na svijetu, Pula od 21. do 28. srpnja očekuje oko deset hrvatskih filmskih naslova te nekoliko koprodukcija u kojima su nastupali hrvatski filmski umjetnici i korištene hrvatske filmske lokacije. Posebno je zanimljiv nedavno pokrenut program kratkog filma koji je u Pulu doveo niz mladih talenata.

Atraktivni Međunarodni program u svom će dvanaestom uzastopnom izdanju od 14. do 28. srpnja 2012. na Kaštelu i u kinu Valli ponuditi filmske delicije sa svjetske festivalske trpeze, od probranih filmova iz programa Festivala u Cannesu, Berlinu, Veneciji i Rimu, do hitova za najširu publiku.

Neće izostati ni popratni filmski programi: Pulica – program za djecu i mlade, Pustolovni laboratorij profesora Baltazara, Pulska filmska tvornica, izložba Cinemaniac, doFuraj svoj film i filmovi na Portarati. Atmosferu će upotpuniti i zabavno glazbeni programi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa