Bulić: Radulović je žrtveno janje u političkom obračunu gradonačelnika Miletića samnom

31.05.2012 - 12:10
Bruno Bulić
Bruno Bulić

„Sudska je odluka konačno ispoštovana i zaposlenik pulskog Vodovoda Stanko Radulović je vraćen na posao. Tako je nakon niza donesenih presuda, od 30. svibnja službeno ponovo zaposlen“, izjavio je predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić napomenuvši kako je Radulović bio samo žrtveno janje u čitavoj priči.

„Nema on veze s ičim, riječ je o borbi političke oligarhije s voljenim vođom i njegovim podanicima protiv SIK-a, koja traje još od 2009. godine kada su bili prosvjedi Herculanee i komunalnih poduzeća, on im se jadan samo našao na putu“, pojasnio je Bulić dodavši kako je „vođa“ pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Radulović će nakon povratka s godišnjeg odmora 11. srpnja obnašati posao samostalnog referenta nabave umjesto dosadašnjeg posla referenta plana i analize koji je direktor Vodovoda Darko Višnjić ukinuo. „To govori sve o njima“, kratko je prokomentirao Bulić. Naglasio je kako je Radulović visoko obrazovana i iskusna osoba.

Vodovod mu je dužan isplatiti zaostale plaće od 31. kolovoza 2011. sa zateznim kamatama. Bulić je napomenuo da je SIK od kolovoza prošle godine kada je Radulović dobio otkaz financijski pomagao njemu i njegovoj obitelji.

„Pravda za radnike je spora, ali dostižna. Pogotovo ako sudske postupke vode pošteni suci. Ovako nešto više se ne smije dogoditi“, zaključio je Bulić te kazao kako je za sve ovo vrijeme nesretni Radulović izdržao brojne pritiske i poniženja. „Ipak, bio je ustrajan na putu pravde, a s obzirom da je imao podršku SIK-a drugačiji ishod nije ni mogao biti“, dodao je Bulić.

Prema njegovim riječima, Radulović je sve radio ispravno i dobro je predvidio gubitak Vodovoda od dva milijuna kuna. „Revizija koja je odrađena bila je naručena te je odrađen nestručan posao“, smatra Bulić.

Izrazio je nezadovoljstvo poslovanjem Pulaprometa i Monte Gira, ali o detaljima još nije htio govoriti. „SIK nikad nije pokleknuo pred nikim, niti hoće“, rekao je na kraju aludirajući na navodne probleme u gradskim poduzećima. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Tweet

Posljednje novosti