Giovanni Cernogoraz dvostruki europski prvak u streljaštvu

28.05.2012 - 11:10
Novigrad je ponosno dočekao novog europskog prvaka
Novigrad je ponosno dočekao novog europskog prvaka

Najuspješniji novigradski sportaš svih vremena, Giovanni Cernogoraz, ostvario je još jedan izvanredan rezultat. Na Europskom prvenstvu u streljaštvu, u disciplini letećih meta, u ciparskoj Larnaki okitio se s dva zlatna odličja, kao najbolji u pojedinačnoj konkurenciji, te ekipno kao član hrvatske reprezentacije. Naslov europskog prvaka Giovanni je osvojio neposredno pred skorašnji odlazak na Olimpijske igre, potvrdivši time odličnu formu uoči Olimpijade.

Osvajaču dvostrukog europskog zlata u rodnom Novigradu pripremili su u nedjelju poslijepodne srdačan doček, na kojem su Giovannija pozdravili i čestitali mu članovi rodbine, prijatelji i predstavnici Grada Novigrada-Cittanova.

Dodajmo kako su u ekipnoj konkurenciji Giovanni Cernogoraz, te braća Anton i Josip Glasnović osvojili ekipno zlato s 361 pogođenom metom. Srebro je osvojila Češka (358), a broncu Italija (357).

U pojedinačnoj konkurenciji novi europski prvak Giovanni Cernogoraz 146 puta uspješno je pogodio metu, dok su Josip Glasnović i Čeh Jiri Liptak pogodili po 144 mete. U raspucavanju za drugo mjesto Čeh je bio bolji za jedan pogodak i osvojio srebrnu, a Glasnović brončanu medalju.

Na Olimpijskim igrama u Londonu Hrvatsku će predstavljati novi europski prvak Cernogoraz i Anton Glasnović, koji su i prije ovog prvenstva osigurali olimpijsku normu.

Tweet

Posljednje novosti