Izaslanstvo Istarske županije u posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji

0
Sastanak s gradonačelnikom Vukovara Željkom Sabom
Sastanak s gradonačelnikom Vukovara Željkom Sabom

Izaslanstvo Istarske županije predvođeno županom Ivanom Jakovčićem, u sastavu: Edi Andreašić, gradonačelnik Grada Buja; Valter Flego, gradonačelnik Grada Buzeta; Tulio Demetlika, gradonačelnik Grada Labina; Anteo Milos, gradonačelnik Grada Novigrada; Boris Miletić, gradonačelnik Grada Pule i Klaudio Vitasović, gradonačelnik Grada Vodnjana, zatim Branko Curić, pročelnik Upravnog odjela za turizam Istarske županije i Miodrag Čerina, pročelnik Kabineta župana zajedno sa suradnicima, borave u dvodnevnom službenom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji, 27. i 28. svibnja.

U sjedištu Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru, izaslanstvo Istarske županije jučer je primio župan Božo Galić sa suradnicima gdje se razgovaralo o prisnijoj suradnji najzapadnije s najistočnijom hrvatskom županijom, odnosno povezivanju plave i zelene Hrvatske te konkretnoj suradnji na području turizma i poljoprivrede. Također, istarsko je izaslanstvo položilo je vijence na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te je obišlo Spomen dom i masovnu grobnicu na Ovčari.

Župana istarske županije sa suradnicima i gradonačelnike istarskih gradova primio je i gradonačelnik Grada Vukovara Željko Sabo sa suradnicima. Gradonačelnik Vukovara Sabo zahvalio se istarskom županu i gradonačelnicima na solidarnoj pomoći za obnovu Istarske ulice u Vukovaru i tamošnje osnovne škole. Pri obilasku Istarske ulice župan Jakovčić najavio je kako će Istarska županija na početku Istarske ulice postaviti skulpturu koja će simbolizirati zajedništvo i prijateljstvo Vukovara i Istarske županije, priopćeno je iz Kabineta župana.

Polaganje vijenca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata
Polaganje vijenca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa