Uoči utakmice Boris Miletić primio veleposlanika Estonije

0
Ggradonačelnik Pule Boris Miletić primio je u prostorijama Komunalne palače veleposlanika Republike Estonije Priita Palluma
Ggradonačelnik Pule Boris Miletić primio je u prostorijama Komunalne palače veleposlanika Republike Estonije Priita Palluma

Uoči prijateljske nogometne utakmice između Hrvatske i Estonije, odigrane 25. svibnja na stadionu Aldo Drosina, gradonačelnik Pule Boris Miletić primio je u prostorijama Komunalne palače veleposlanika Republike Estonije Priita Palluma.

Miletić je estonskog veleposlanika upoznao s tritisućljetnom poviješću Pule, usponima i padovima grada te o najaktualnijim gradskim projektima, poput izgradnje rive. Govoreći o budućnosti, Miletić je kazao kako se na području grada nalaze brojni neiskorišteni, mahom bivši vojni objekti, koji predstavljaju značajan potencijal i koji se treba staviti u službu razvoja grada.

Veleposlanik Estonije gradonačelnika je pak upoznao sa specifičnostima svoje zemlje. Kazao je kako je Estonija nakon pada Carske Rusije i Oktobarske revolucije 1918. godine postala samostalna država. Svoju nezavisnost održala je iduće dvadeset i dvije godine, a isti sustav vladanja obnovljen je 1992. godine nakon pada SSSR-a. Glavni grad Estonije Tallinn snažno je znanstveno, kulturno, industrijsko i trgovačko središte te važna ribarska i putnička luka. Stari grad Tallinn ubraja se među najstarija i najveća gradska središta u sjeveroistočnoj Europi, a upisan je i na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi 1997. godine.

Veleposlanik Pallum poručio je kako potpuno podržava našu zemlju na putu prema članstvu u Europskoj uniji te je dodao kako je želja Estonije podijeliti s  Hrvatskom svoja iskustva s njihovog dosadašnjeg europskog puta. Dvojica dužnosnika složila su se kako prostora za još bolju suradnju između dvaju država svakako ima i to posebice na području brodogradnje, trgovine i turizma.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa