Uspješna akcija istarske policije: Pronašli 4,7 kila marihuane vrijedne 85 tisuća kuna

0
(Foto: Istarska policija)
(Foto: Istarska policija)

Policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave istarske uspješno su završili još jednu višemjesečnu akciju suzbijanja zlouporabe opojnih droga te su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili osnovanu sumnju da su 48-godišnjak i 22-godišnjak iz Pule te 39-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine počinili kazneno djelo protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom - zlouporaba opojnih droga.

Realizacija akcije započela je u srijedu, 23. svibnja, u večernjim satima, kada su policijski službenici na benzinskoj crpki na Vodnjanskoj cesti uhitili 48-godišnjaka i 39-godišnjaka, dok je treća osoba uhićena nešto kasnije tijekom večeri.

U Golfu je pronađen pištolj, strljivo i droga
U Golfu je pronađen pištolj, strljivo i droga
U nastavku kriminalističkog istraživanja, jučer su temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Puli obavljene pretrage vozila i stana, kojeg u Štiglićevoj ulici koristi 48-godišnji Puljanin. Pretragom vozila marke VW Vento, pulskih tablica, pronađen je jedan pištolj sa streljivom, za koji muškarac nije imao dozvolu te je oružje privremeno oduzeto.

Prilikom pretrage drugog vozila, VW Golfa, bosanskohercegovačkih tablica, kojeg koristi 39-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, policajci su u vratima i blatobranima pronašli sedam PVC paketa sa suhom zelenom materijom, ukupne količine oko 4 700 grama.

Preliminarnim testiranjem dobivena je pozitivna reakcija na marihuanu te će se zaplijenjena materija dostaviti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić''. Osim pištolja i droge, od uhićenih muškaraca oduzeti su i mobilni telefoni te nekoliko tisuća kuna u domaćoj i stranoj valuti.

Policija je pronašla gotovo 5 kilograma malrihuane
Policija je pronašla gotovo 5 kilograma malrihuane
Procjenjuje se kako je ukupna vrijednost zaplijenjene droge oko 85 tisuća kuna. Uličnom preprodajom njena vrijednost bila bi i do nekoliko pute veća, no zahvaljujući aktivnostima istarske policije spriječen je njen dolazak do krajnjih konzumenata. Trojica muškaraca su jučer u večernjim satima privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, izvijestila je istarska policija

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa