Književna večer i druženje s autorom Željkom Ivankovićem u Kući za pisce

0
Kuća za pisce
Kuća za pisce

Književna večer i druženje s autorom Željkom Ivankovićem održat će se u Kući za pisce 24. svibnja u 19 sati uz moderatora Davora Šišovića u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu.

Željko Ivanković, rođen u Varešu 1954. g. je hrvatski i bosanskohercegovački pjesnik, pripovjedač, romanopisac, esejist, radio-dramski pisac, književni kritičar, prevoditelj, publicist i novinar.

Dobitnik je književnih nagrada za poeziju, esej i radio-dramu na uglednim anonimnim natječajima u zemlji, kao i za priču na međunarodnom natječaju Serra 1999. i 2001., dok je za knjigu eseja „(D)ogledi, III“ dobio prestižnu nagradu „Antun Branko Šimić“. Pojedini eseji, proza i poezija kao i publicistički prilozi prevedeni su mu na niz stranih jezika. Objavio je 26 knjiga proze, poezije, eseja, dnevničkih zapisa, priča za djecu, priredio je nekoliko antologija i preveo šest knjiga.

Temeljem svoje plodne književne, prevoditeljske i publicističke karijere i kao dobitnik književne stipendije 15. međunarodnog susreta izdavača „Put u središte Europe“ pisac Željko Ivanković boravit će mjesec dana u Rezidenciji Kamov u Rijeci, Janeza Trdine 9, počevši od 2. svibnja 2012. godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa