Ogorčeni žitelj Pješčane uvale: Od danonoćnog laveža pasa ne mogu normalno živjeti

0
Parcela na kojoj vlasnici drže pse i domaće životinje
Parcela na kojoj vlasnici drže pse i domaće životinje

U našu je redakciju pristiglo pismo čitatelja iz Pješčane uvale. Očito već očajan i nemoćan u tome da riješi svoj problem, obratio se redakciji našeg portala u nadi da će njegov apel prvenstveno čuti osobe koje su nadležne za rješavanje njegovog problema, a naposljetku možda i sami vlasnici parcela.

Živojin Mihajlović živi u Pješčanoj uvali u svojoj obiteljskoj kući sa suprugom. Naime, prema njegovim riječima, vlasnici zemljišta koje se nalazi u blizini njegove kuće uzgajaju  pse i domaće životinje, koje i danju i noću stvaraju buku i ometaju mu normalan život, a pogotovo smetaju turistima, gostima njegovih koji zbog te buke odlaze iz njegovog apartmana.

Osim toga, problematično je i drugo zemljište na kojem se nalazi smetlište, s kojeg se širi smrad i potencijalni je izvor zaraze.

Smeće koje se nalazi na parceli nepodnošljivo smrdi i izvor je zaraze
Smeće koje se nalazi na parceli nepodnošljivo smrdi i izvor je zaraze
Prenosimo Vam pismo čitatelja u cijelosti:

S obzirom da sam u više navrata, već nekoliko godine unazad, kontaktirao čelne ljude u Općini Medulin, komunalne redare (koji već 10 godina ne uspijevaju riješiti problem) i nisam dobio nikakav odgovor preostalo mi je da se obratim Vama s nadom da ćete objaviti ovaj tekst i kroz njega prozvati gore navedene da odrade svoj posao.

Moje je ime Živojin Mihajlović i živim u Pješčanoj uvali, I ogranak 50. Živim u obiteljskoj kući sa suprugom. U neposrednoj blizini naše obiteljske kuće nalaze se privatne parcele na kojima određene osobe bez nadzora uzgajaju mnoštvo pasa i domaćih životinja, po radi čije buke koju stvaraju više nismo u mogućnosti normalno i pristojno živjeti u našoj kući. Mira nema ni danju ni noću. Isto tako na parceli nasuprot naše nalazi se i smetlište koje nepodnošljivo smrdi i predstavlja potencijalni izvor zaraze.

U više smo navrata pokušali razgovarati sa susjedima tj. vlasnicima koje smo pokušali upozoriti da od buke životinja koje je danonoćno više ne možemo normalno živjeti, ali nismo naišli na razumijevanje. Isto to smo učinili s čelnim ljudima Općine Medulin, ali ni kod njih nismo naišli na razumijevanje.

Očito je da ti čelni ljudi samo u predizbornoj kampanji vide i slušaju o našim problemima, ali kada dođu na vlast onda zaborave na nas obične ljude i naše probleme jer na kraju ispada da smo upravo mi ti koji im pravimo probleme, kako se oni ne bi mogli baviti sami sobom.


Kao i većina naših sumještana bavimo se iznajmljivanjem apartmana u ljetnim mjesecima, ali i tu nam se pojavljuje problem. Gosti nam odlaze jer nemaju mir. Pišu rekalmacije te smo dužni plaćati odštete, što dovodi do apsurda, umjesto da zaradimo i povećamo obiteljski budžet, mi još moramo gostima plaćati odštetu zbog nečega na što ne možemo utjecati.

Stoga apeliram još jednom preko Vašeg medija na sve nadležne institucije počev od komunalnog redara Općine Medulin, pa nadalje da učine nešto po pitanju ovog mog velikog problema koji se nekom čini nebitan i omogući mojoj obitelji i meni normalan život – stoji u pismu.


Načelnik Buić: Psima ne možemo zabraniti da laju

Čitatelj nam je uz svoju pritužbu poslao i fotografije mjesta na kojem vlasnici parcela drže životinje, a isto tako poslao nam je i preslike pisma upućene načelniku Općine Medulin Goranu Buiću.

U telefonskom razgovoru načelnik Buić je rekao kako je upoznat problemom i kako su u Općini pokušali pronaći načine kako da ga riješe, no još uvijek bezuspješno.

"Temeljem pritužbi Živojina Mihajlovića na teren je izašao komunalni redar i veterinarska inspekcija, koji su snimili situaciju, no nema osnova na temelju kojih bi tražili da vlasnicima zabrane držanje pasa i domaćih životinja, tako da problem ostaje neriješen i Općina ga i dalje pokušava riješiti", kaže Buić i dodaje kako u pravilniku o držanju domaćih životinja stoji kako se one ne smiju držati u užem krugu naselja, ali što se tiče kućnih ljubimaca, ako bi se zabranilo držanje pasa u blizini naselja, onda bi to vrijedilo za sve pse u općini, u svakom naselju, što nikako ne bi imalo smisla.

"Psima ne možemo zabraniti da laju, iako smo svjesni da mogu stvarati nepodnošljivu buku", rekao je Buić na kraju, očito i sam svjestan bezizlazne situacije. (Darko Tumpić)
Pritužba gostiju koju je Mihajlović dobio od agencije
Pritužba gostiju koju je Mihajlović dobio od agencije
Pismo upućeno načelniku Goranu Buiću
Pismo upućeno načelniku Goranu Buiću

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa