Bivši Red Carpet i dalje prazan: Mlinar otkazao ugovor o zakupu

0

Prostor bivšeg cafe bara Red Carpet, koji se nalazi u sklopu Kina Valli na Giardinima još će neko vrijeme ostati prazan. Naime, iako su 15. ožujka ustanova Pula Film Festival i tvrtka Mlinar d.d iz Zagreba sklopili Ugovor o zakupu poslovnog prostora, Milinar je 9. svibnja otkazao Ugovor. Prema priopćenju ioz Pula Film Festivala, „do otkazivanja ugovora o zakupu poslovnog prostora došlo je zbog nemogućnosti usklađenja zahtjeva zakupodavca i arhitektonsko-tehničkih mogućnosti zakupnika, a imajući u vidu ugovorom zadani koncept rada navedene prodavaonice od strane zakupodavca“.

Ugovorom o zakupu poslovnog prostora Pula Film Festival se osigurao od eventualnog financijskog gubitka, budući da u slučaju raskida ugovora zakupodavac gubi pravo na povrat uplaćene jamčevine.

S obzirom na sve navedeno, Upravno vijeće Pula Film Festivala donijelo je Prijedlog uvjeta javnog Natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora. Prijedlog je upućen gradonačelniku Grada Pule sa zamolbom da  donese Odluku o raspisivanju natječaja.

Na prošlom natječaju pekarska tvrtka Mlinar ponudila je da će mjesečno plaćati naknadu od 18.945,73 kuna, uvećanu za PDV, odnosno 137,00 kn za 1 m², uvećano za PDV. Riječ je o zakupu jedne poslovne prostorije i sanitarnog čvora u prizemlju te dvije poslovne prostorije na galeriji, ukupne površine 138,29 četvornih metara.

Ponuditelji su uz ponudu bili obavezni dostaviti jezgroviti koncept rada iz kojeg bi bilo jasno da će uvažavati djelatnost i ugled Pula Film Festivala te profesionalno i inovativno obavljati tražene djelatnosti te organizirati događanja u skladu s programima i u suradnji s Pula Film Festivalom posebice za vrijeme odvijanja Festivala igranog filma u Puli. Na natječaj su pristigle četiri ponude, no dvije su bile nepotpune. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa