U nedjelju u Medulinu natjecanje ronioca za sigurnost kupača i zaštitu okoliša

0
Povodom dana čišćenja Mediterana, u nedjelju 27. svibnja, održati će se ronilačka manifestacija s ciljem Sigrnost kupača i zaštita okoliša na 8 plaža Općine Medulin, od Pješčane Uvale do Kažele u Medulinu.

Na plažama će se postaviti plutače upozorenja za plovila, te iz podmorja kupališnog dijela odstraniti staklo, opasni predmeti, plastika i ostala zatečena onečišćenja. Sve to ronioci će odraditi podijeljeni u ekipe koje će se međusobno natjecati, a najbolji će osvojiti nagrade: panoramski let, ronjenje na olupini ratnog broda i ski padobran.

U ovoj akciji sudjelovat će 70- tak ronioca iz 16 istarskih ronilačkih udruga: DPA „Rabac“, EKO More, PSRRU „Marlera“ - Ližnjan, PD „Mladost“, RK „Centar“, ronilačko dijeljenje DVD-a „Medulin“, KPA „Medulin“, KPA „Vitez“ - Premantura, ŠRD „Banjole, CPA „Pula“, KPA „Uljanik“, KPA „Ariel“, KPA - CAS „Rovinj“, RK „Ugor“ - Vrsar, DPDSR „Poreč“, RC „Shark“

Da se na plažama dobro obave poslovi nadzirati će spasioci Spasilačke službe Općine Medulin, ujedno u ulozi sudaca natjecanja. Svi sudionici će se okupiti u 10,00 sati na sportskom aerodromu „Medulin“, na Campanožu. Evidentirati će se ronioci, formirati ekipe, održati će se ronilački brifing i utvrditi propozicije natjecanja. Svaka ekipa u pratnji spasioca (suca) odlazi na svoju plažu i odrađuje takmičarski zadatak.

Ronilačka manifestacija "Clean up the Medulin 2012" nastaviti će se u AC Kažela ispred plažnog objekta La Cabana, gjde će biti proglašeni rezultati natjecanja i podijeljene nagrade, uz bogat kulturno-umjetnički program te programe i prezentacije. Organizator manifestacije je Ronilački savez Istarske Županije, domaćin natjecanja je Ronilački klub „Centar“ - Medulin, RC Shark - Medulin i Eko more, a pokrovitelji su Turistička zajednica Općine Medulin i Općina Medulin.


PROGRAM:

10,00 - Okupljanje sudionika na sportskom aerodromu „Medulin“,

11,00 - 14,00 - Natjecanja na plažama

14,00 - Autokamp „Kažela“ ispred plažnog objekta „La Cabana“

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa