U Puli se gradi 65 POS stanova

0
Boris Miletić i Ivan Vrdoljak (Foto:Tportal)
Boris Miletić i Ivan Vrdoljak (Foto:Tportal)

Polaganjem kamena temeljca, u Puli je svečano obilježen početak gradnje 65 novih stanova iz programa društveno poticajne stanogradnje. Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak položio je 22. svibnja u Ulici Jurja Žakna u Šijani kamen temeljac, čime je označen početak izgradnje dviju stambenih zgrada iz programa POS-a s ukupno 65 stanova, piše Tportal.

Naime, na pulskoj lokaciji u blizini trgovačkog centra Kauflanda, predviđene su dvije POS-ove zgrade sa 37 i 28 stanova i s parkirališno-garažnim mjestima, pri čemu je ukupna stambena korisna površina 3.898 četvornih metara, a 440 kvadrata predviđeno je za garaže odnosno parkirališta.

Pulske POS-ove zgrade trebale bi biti useljive za 16 mjeseci, koliko je ugovoreni rok gradnje, a njihova izgradnja stajati će oko 23 milijuna kuna. Predviđena prodajna cijena iznosit će 895,42 eura po četvornom metru korisne površine, a udio Grada Pule iznosi 183,50 eura, što za ukupni prostor iznosi 6.200.000 kuna.

Svečanosti obilježavanja početka gradnje polaganjem temeljnog kamena u Šijani uz pulskog gradonačelnika Borisa Miletić i ministra Ivana Vrdoljaka nazočio je i direktor Agencije za pravni promet nekretnina Željko Uhlir. U sklopu programa društveno poticajne izgradnje u Puli su do sada izgrađene tri zgrade s ukupno trideset stanova, koje su predane stanarima u svibnju 2004. Tadašnja cijena iznosila je 909,24 eura po četvornom metru, piše Tportal.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI RADNIK / KUHINJSKA RADNICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/ICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR U DOMU ZA STARIJE

Do: 13.09.2021.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČISTAČ/ICA

Do: 01.10.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA