Predstavljen program 16. Ljetnog kampa u Poreču

0

Na konferenciji za tisak održanoj 21. svibnja, predstavljen je program ovogodišnjeg 16. po redu „Ljetnog kampa“ koji će se i ove godine realizirati u organizaciji Grada Poreča – Parenzo. Kako je najavila zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović, kamp započinje sa radom u ponedjeljak, 25. lipnja 2012., prigodnim otvorenjem u 9 sati na Gradskom kupalištu. Kamp će se odvijati kroz 3 smjene i to: I. smjena od 25. lipnja do 7. srpnja; II. smjena od 9. srpnja do 21. srpnja i III. smjena od 23. srpnja do 4. kolovoza.

Smjene će trajati 12 dana od 7,30 do 15 sati, u sve radne dane i praznike, osim nedjeljom. Broj polaznika po smjeni je do 75 djece u dobi od navršene 5. do 14. godine života. Izvoditelj ovogodišnjeg Kampa je, kao i prijašnjih godina, tvrtka "Happy time" d.o.o. iz Poreča.

Upisi u "Ljetni kamp" za sve smjene započinju u četvrtak, 24. svibnja 2012. i traju do 6. lipnja 2012. Upisi će se vršiti u uredu broj 7 Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu Grada Poreča-Parenzo, na adresi Poreč-Parenzo, Obala maršala Tita 4, u prizemlju, sve radne dane (od ponedjeljka do petka), od 8 do 14 sati.

Ekonomska cijena boravka djece u „Ljetnom kampu 2012. godine“ je 1.260 kuna po djetetu po smjeni. Roditelji djece koja imaju prebivalište na području Grada Poreča-Parenzo sudjelovat će u ekonomskoj cijeni boravka djeteta u "Ljetnom kampu 2012. godine" sa iznosom od 600,00 kuna po djetetu, po smjeni, a preostali iznos (660,00 kuna) snosi Grad Poreč-Parenzo. Roditelji dvoje ili više djece imaju određene olakšice u plaćanju participacije, tako drugo dijete plaća 450 kuna, treće i svako naredno po 300 kuna. Navedeni se popust ostvaruje ako djeca zajedno pohađaju istu smjenu. Djeca koja nemaju prebivalište na području Grada Poreča-Parenzo plaćaju za boravak u Kampu punu ekonomsku cijenu. U slučaju kiše i lošeg vremena roditelji će dobiti povrat novca.

Troškove boravka djece u socijalnoj potrebi koja imaju i čiji roditelji imaju prebivalište na području Grada Poreča-Parenzo snosi Grad Poreč-Parenzo. Prijedlog takve djece daje Centar za socijalnu skrb iz Poreča. Program se realizira u suradnji sa Crvenim križem u Poreču, koji svojim vozilom djecu koja nemaju osiguran prijevoz besplatno prevozi.

Od 7 do 9 sati biti će okupljanje djece. U 9 sati je podizanje zastave, tjelovježba nakon čega slijedi rad u grupama. U 11.30 je ručak do 12.30 kada započinje rad u radionicama. U 14.15 do 15.00 sati je ponovno rad u grupama te oko 15.00 sati spuštanje zastave.

Goran Vrus, trener u Ljetnom kampu najavio je niz radionica kao što su plesna, brake dance, sokolarenje, vaterpolo, likovna, penjanje, pričaonica u suradnji sa Gradskom knjižnicom Poreč koje će voditi studenti. Također je rekao kako će djeca imati organizirane izlete vlakom u Zelenu lagunu i brodom na otok Sv. Nikola. U svakoj će smjeni raditi stručno pedagoški tim sačinjen od kineziologa, teta u vrtiću i trenera.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR / KUHARICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / SERVIRKA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR / SOBARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODITELJ/ICA PRODAJE I DIZAJNA

Do: 31.08.2021.

NOVA VAS, ISTARSKA ŽUPANIJA